Kakvi mentori su neophodni za uspešnu karijeru?

PinterestFacebookTwitterShare

Na samom početku razvoja profesionalne karijere od presudnog jznačaja je mentor koji vas može odvesti u ‘pravom smeru’.

Mnogi su prilikom razvoja karijere imali samo jednog mentora i nisu ni pomišljali da bi bilo dobro imati ih više. Naime, iz odnosa učenik-mentor mogu se izvući brojne pouke i iskustva, a portal Businessinsider navodi 3 tipa mentora koje bi svako, ko želi da izgradi uspešnu poslovnu karijeru, trebalo da ima.

“Mentorstvo je odlična prilika da naučite nešto o poslu od ljudi koji su već prošli kroz sve to i imaju iskustva, odnosno bili su onde pre vas”, smatra Amanda Pukot, suosnivač kompanije Levo League koja se bavi savetovanjem u izgradnji karijere. “Mentori vam mogu pomoći u rešavanju poslovnih problema, prepoznavanju sopstvenih ciljeva, ali i kod upoznavanja sa kolegama”, kaže Pukot. Ona smatra da bi svaka osoba prilikom izgradnje profesionalne karijere trebalo da ima više od jednog mentora i navodi 3 različita tipa mentora:

1. Mentor istih godina kao i vi

Ovo je poznato i kao ‘saradničko mentorstvo’. Radi se o tome da je vaš mentor osoba koja je istih godina kao i vi, što je velika prednost, navodi Pukot. Naime, osobe koje su iste dobi mogu ostvariti snažnu vezu jer imaju zajedničke interese i slična iskustva. Prilikom ove vrste mentorstva oba se učesnika nalaze u ‘dvostrukoj ulozi’, mentora i učenika, a najvažnije je znanje koje jedan od drugoga mogu naučiti.

2. Mentor koji je od vas stariji nekoliko godina

Neko ko je dve do četiri godine stariji od vas može vam biti od velike pomoći jer je prošao kroz sve što vi sada prolazite, i to pre samo nekoliko godina pa se vrlo dobro seća problema s kojima se vi kao početnik suočavate, kaže Pukot.

3. Mentor sa dugogodišnjim iskustvom

Mentori koji su puno stariji od vas najčešće iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i mudrost koje su stekli prilikom godina provedenih u biznisu. Znanje i iskustvo koje poseduju su nezamenjivi, a prema poslovnim problemima odnose se staloženo i racionalno. Objektivni su pa svojim učenicima daju vrlo korisne poslovne savete, ističe Pukot.

Mentor ne mora uvek biti osoba koja je puno starija od vas, kaže Pukot. Važno je znanje koje neko poseduje, šta od njega možete naučiti i kako će vam to pomoći u izgradnji uspešne poslovne karijere.