8 jednostavnih načina da vas šef zavoli

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Svaki menadžer i svako radno mesto je različito, ali uopšteno, najbolji način da vas šef simpatiše jeste da radite posao kako treba. Ipak, postoje slučajevi kada je očigledno da radite mnogo bolje od ostalih, a šef kao da vas ne primećuje. Sajt Business Insider donosi neke jednostavne strategije koje možete da koristite, a da ne idete protiv svojih principa.

1. Probajte da problem rešite sami

Postoji jedna anegdota u kome je poznati generalni direktor rekao svom timu da ne može da prezentuje nijedan problem dok prvo ne pokuša da smisli rešenje. Impresionirajte šefa svojim veštinama koje donose rešenja, a na sastancima ponudite više uglova iz kojih se može sagledati problem.

2. Uvek pokazujte vrednost koju donosite kompaniji

Šefovi su zauzeti, nemaju previše vremena da razmišljaju o vašim osećanjima, željama, potrebama. Zato, ako želite povišicu, unapređenje, neke beneficije – recite im to glasno i jasno. Recite i šta bi to značilo za kompaniju, kakve vrednosti donosite.

3. Uskladite svoj način komuniciranja sa njihovim

Ovo je čudan savet na prvi pogled, ali itekako ima smisla. Na vama je da vidite kako vaš šef voli da komunicira – Mejlom, lice-u-lice… Koliko često se loguje? Tako ćete mu lakše pristupiti.

4. Pitajte za savet

Poznato je da ako želite nekoj osobi odmah da se dopadnete, treba da je pitate za neku uslugu, savet… Naravno, ne treba da budete dosadni. Ne brinite, neće izgledati glupo već stručno.
Uvek imajte na umu da je bolje da ih pitate za savet nego za mišljenje. Psiholog Robert Cialdini rekao je za Business Insider da kada tražite savet to stvara vezu između vas i vašeg šefa i ohrabruje ih da podržavaju vaše ideje.

5. Dolazite na posao ranije

Istraživanje je pokazalo da su zaposleni koji dolaze na posao ranije cenjeniji od menadžera i bolje se pozicioniraju od ostalih.

6. Postavljajte dugoročne ciljeve

Dugoročni ciljevi kompanije kojima ste, između ostalih, potrebni i vi da bi bili ispunjeni – ovo bi mogla da bude savršena formula za sigurnu radnu poziciju. Ne samo da dajete viziju poslu, već pokazujete da vam je stalo i da planirate da date svoj doprinos.

7. Obratite pažnju na detalje

Iako na stvari možete da gledate prilično široko, ne treba da zanemarite detalje. Šta god da radite – radite to pedantno, i uvek završavajte ono što ste započeli. Kako mislite da postignete velike rezultate ako kod manjih projekata brljate?

8. Zahvaljujte se (kad god imate priliku)

Budite zahvalni – na savetima, na ukazanim prilikama, na poverenju…

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.