ALARM: 7 upozoravajućih ZNAKOVA da vas šef ne poštuje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

„Ti učiš ljude kako da se ponašaju prema tebi“ – Opra Vinfri

Ako od vašeg nadređenog ne dobijate poštovanje koje želite, to je zato što ste sami dozvolili vašem šefu da se prema vama ophodi na određeni način.

Od vaše prve interakcije sa šefom do sad, vi ste ti koji postavljaju ton komunikacije i postavljate sliku sebe u očima vašeg šefa.

Dobra vest je da ovo možete da promenite. Ali da biste to učinili, morate prvo da prepoznate znakove koji pokazuju da vas vaš nadređeni ne poštuje.

Donosimo vam sedam pokazatelja:

1. Zove vas u panici u vezi nekog veoma bitnog zadatka, samo da bi vas ućutkali.

2. Svaki dan menja mišljenje u vezi toga koji su vaši zadaci i šta bi trebalo da radite

3. Traži da pregleda svaki zadatak koji uradite

4. Daju vam da radite nepotreban posao

5. Konstantno otkazuje i odlaže sastanke sa vama

6. Jurite ga za odgvorore i odobrenja

7. Ne sluša vaša pitanja, predloge i nedoumice

Ako možete da kažete „da“ na više od dva navedena primera, slobodno se može zaključiti da vas šef ne vrednuje dovoljno i da vam ne veruje. Što znači da je vreme da se poradi na strategiji komunikacije kako bi se stvari preokrenule.

Rešenje? Govorite njegovim jezikom

Najbolji način da povećate poštovanje koje dobijate od šefa je da shvatite šta on najviše ceni u radnom odnosu. Jednostavno rečeno, ljudi veruju onima sa kojima osećaju da mogu efikasno da komuniciraju.

Nedostatak poštovanja znak je da je negde usput vaš pristup komunikaciji sa šefom propao.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Ana Veselinović

    A da šef nauči da bude staložena i kompetentna osoba, koja preuzima odgovornost za organizovanje procesa rada? Dosta nam je ovakvih tekstova, koji imaju za cilj da zaposlenog predstave kao malog miša koji, zaboga, treba još da nauči i jezik pretpostavljenog da bi ga ovaj saslušao!? Pa još i da mu bude zahvalan!? Liberal-kapitalizam na srpski način.