Kako da uz pomoć „laptop testa“ otkrijete koji je posao pravi za vas

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Svakog dana Pol Olinger (Paul Ollinger) ustaje u 5 ujutru, uključuje laptop i prione na posao. To nije zbog toga što ima poslodavce koji su u drugoj vremenskoj zoni, niti šefa kog se plaši. U stvari, Olinger ni nema poslodavca, odnosno šefa a ni kolege. On je standap komičar i ustaje u 5 ujutru da radi jer je suviše uzbuđen, kako sam kaže, da bi spavao duže.
Olinger (47) je radio u prodaji u Fejsbuku, a napustio je kompaniju 2011. godine da bi se bavio (standap) komedijom.

Činjenica da ustaje tako rano a pun elana da bi pisao materijal za nastupe, za njega je to važan znak da radi upravo onu vrstu posla koju bi trebalo da radi. On to naziva „laptop test“.

Kakav je vaš odnos prema laptopu kada ustanete ujutru?“ rekao je za Business Insider. „Da li ste željni da ga otvorite – da li „umirete“ za novim mogućnostima, planovima, vestima? Ili laptop vidite kao Pandorinu kutiju?

To je veoma važan trenutak u danu, prema Olingeru.

Ako ste uzbuđeni da otvorite laptop, prihvatate kao „normalnu“ stvar, to je dobar znak. S druge strane, ako pogledate u računar i strepite šta će se sad „pojaviti“ kada ga otvorite, ili još gore, muka vam je na samu pomisao da ćete sesti za računar, to otežava vaš život,“ objašnjava.

Olinger je osetio više puta taj strah tokom svoje profesionalne karijere, radio je i za Jahu (Yahoo) kao i za tehnološku kompaniju „Shift“, što čini njegovo iskustvo još značajnijim.
Njegov posao standap komičara uopšte nije lagan. Naprotiv, nekad ne počinje nastup pre 22 sata, što znači da je njegov radni dan prilično dug, pre nego što uopšte kroči na binu. Ali, to je za njega više uzbudljivo nego naporno.

Prema Olingeru, bilo ko može da primeni „laptop test“. Veliku promenu za koju se Olinger odlučio nije moguće napraviti odmah, ali „laptop test“ je relativno lak način da shvatite da li je posao ili zanimanje kojim se trenutno bavite ono pravo do kraja života.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.