Kako do prvog „velikog“ ugovora u preduzetništvu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prvi “veliki” zaključen ugovor je prekretnica na putu svakog preduzetnika. To je taj ugovor koji vaš startap može da dovede do pozicije “velikog igrača” na tržištu.

Preduzetnici se često susreću sa okolnostima u kojima nemaju svu kontrolu, ali na kraju moraju da se “probiju”. Svakako moraju biti fleksibilni.

Fast Company je izdvojio nekoliko pristupa preduzetnika koji su im omogućili da dođu do “velikih pobeda”:

  1. Ako neko kaže “NE”, saznajte zašto

Odbijanje je veliki deo preduzetništva. To uvek morate prihvatati, ali potrudite se da saznate zašto ste odbijeni. Jednom kada shvatite perspektivu klijenta, lakše ćete moći da dođete do dogovora.

  1. Povežite se sa svima

Svaki preduzetnik treba da bude svestan koliko je važno “izgraditi odnos” sa klijentima, investitorima i saradnicima. Ali ne samo sa njima, već sa svim ljudima sa kojima dolazi u kontakt, jer ne zna u kojoj situaciji mu neko može pomoći.

  1. Budite transparentni

Ponekada će vam dobre poslovne prakse pomoći da obezbedite “veliku ribu”. Ukoliko ste svesni da vaša firma nema kapacitet za neku uslugu koju vam drugi traže, priznajte to. Može vas odvesti do iskrene i otvorene veze sa klijentima što kasnije može rezultirati  pouzdanim odnosom.

Iako je velika pobeda uvek važna, preduzetnici imaju različite pristupe da je obezbede. Kako god gledali, upornost je ključ.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay