Kako pripremiti savršenu “lift prezentaciju”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pexels

Lift prezentacija (elevator pitch) je brz i kratak uvod u vaš posao, predstavljanje ideja potencijalnim ulagačima, dužine oko 30 sekundi. Ukoliko budete dovoljno jasni i konkretni, vaš posao na taj način možete prebaciti na “viši nivo”.

Sposobnost da kreativno izrazite prezentaciju u liftu može napraviti ključnu razliku za vas kao preduzetnika početnika. Šta je formula za dobru brzu prezentaciju koja vas može odvesti na naredni nivo?

Kako piše Forbes, pre nego što krenete da se nervirate u vezi sa svojom kratkom prezentacijom, budite svesni da će vam trebati više njenih verzija.

Pripremite različite dužine trajanja prezentacije
Razmislite o tome koliko spratova idete liftom, odnosno koliko vremena ćete imati da nekome predstavite svoju ideju, na onovu toga spremite različite dužine trajanja prezentacije kako biste je uspešno predstavili.

Neka bude jednostavno
Možda u određenim situacijama treba da koristite industrijske izraze i termine, ali prilagođavanje upotrebe jezika i reči definitivno može pomoći pri povezivanju. Uverite se da osoba kojoj predstavljate ideju zaista razume šta joj govorite.

Obavezno naznačite ono što je jedinstveno i različito za vaš proizvod, uslugu ili kompaniju. Morate biti drugačiji da biste zaslužili pažnju.

Veoma je lako zadobiti pažnju za “lift prezentaciju”
Jednostavno započnite priču tako što ćete nekoga da pitate šta radi i čime se bavi. Ali onda nemojte da ostane na tome, već postavljajte pitanja, kako biste mogli da preduzmete sledeći korak.

Budite spremni da odgovarate na pitanja
Razmišljajte o tome šta vas mogu upitati kada predstavite svoju ideju i spremite odgovore na ta pitanja.

Izvor: BIZLife

Foto: Pexels

Piše: T. K.