Najplaćenija TV zvezda: „Ovo je najbolji poslovni savet koji sam dobila“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Ellen Pompeo, glavna glumica serije „Grey’s Anatomy“, potpisala je još jedan milionski ugovor. Nateraće vas da razmislite o tome da li sebe cenite dovoljno.

Svi žele da pronađu načine da budu cenjeniji i da izbegnu osećaj da su obični i nebitni na poslu. Tužna istina jeste da okolnosti ne idu uvek na ruku ovakvim pokušajima. Ono što je važno jeste da znate kako treba da se zauzmete za sebe i cenite i branite svoje vrednosti.

Ellen Pompeo je dala jedan primer koji može da vas inspiriše, a prenosi sajt Inc.com.

Nakon godina rada u „finansijskoj“ senci svog kolege Patrika Dempsija (Patrick Dempsey), Pompeo je u velikom stilu rešila da to prekine. Pregovarala je čvrsto, nepopustljivo, verujući u svoju vrednost. Na kraju je dobila ugovor od 20 miliona dolara (575.000 po epizodi).

Ovaj ugovor je najviši po vrednosti u istoriji televizijskih glumica.

Pored toga, Pompeo će dobiti sedmocifreni bonus.

Inače, „Grey’s Anatomy“ je br.2 drama ABC-a, i hit u 220 zemalja širom sveta, kao i franšiza vredna više milijardi dolara.

Ipak, Pompeo je rekla da joj nije bilo lako oko pregovaranja. Za „The Hollywood Reporter“ je izjavila: „Možda je to zbog mog irsko-katoličkog vaspitanja, ali nikada nisam želela da budem viđena kao pohlepna. Ili je to možda problem nas žena – muškarac ne bi imao problem da traži 600.000 dolara po epizodi. Mi žene smo više u stilu, „Uh, mogu li da se usudim da pitam tako nešto? Da li je to u redu?

Ali onda joj je mentorica i prijateljica, Šonda Rajms (Shonda Rhimes), kreatorka serije „Grey’s Anatomy“, dala savet koji joj je promenio život:

„Saznaj koliko vrediš i traži to, niko ti neće sam ponuditi.“

Fantastičan savet koji se može primeniti na sve, bez obzira da li ste muškarac ili žena.

Tužna istina jeste da sami sebi umanjujemo vrednost kako bismo dobili odobrenje drugih. Ipak, poštovanje i odobrenje pre će se dobiti ukoliko znate sebe da cenite, a ne kada sebi „spuštate cenu“.

Izvor: BIZLife/Inc.com

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.