• English
X

Poslovni saveti

Ona je provela deceniju u HR-u i otkriva prvi znak kada treba da napustite posao

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Napuštanje trenutnog posla, posebno kada još niste našli novo radno mesto – može da bude zastrašujuće. Kako uopšte znate da treba da date otkaz? Postoje očigledni znaci i oni koji su mnogo suptilniji, a koje može da vam šalje vaše telo – na primer, stomak vam se okreće svake nedelje uveče. Vaše lične vrednosti ne slažu se sa vrednostima kompanije. Mislite da ste potcenjeni i iskorišćeni…

Ipak, postoji još jedan pokazatelj koji većina ignoriše, a to je –

Ako ste počeli da radite loše, onda je sigurno vreme da odete.

Tog mišljenja je Toni Tompson, direktorka HR-a i talenata u kompaniji “The Muse”, popularnog sajta za zapošljavanje i poslovnih saveta. Tompsonova je provela 11 godina radeći u HR-u.

Ona je za Business Insider objasnila šta se često dešava: “Počinjete da radite loše jer ste ljuti zbog cele situacije i osećate se frustrirano.”

Dakle, ne govorimo o nekome ko ne zna da radi posao, ko se ne snalazi na poziciji na kojoj je, već o osobi koja je nekada bila potpuno sposobna, perspektivna, koja se sjajno uklapala i besprekorno radila svoj posao, a sada odjednom pravi greške, i ne ispunjava svoje zadatke. Samim tim nisu ni dobri timski igrači, jer kolege moraju da rade njihov posao, ili pokrivaju greške. Dakle, to nije fer prema kolegama.

“Kada do toga dođe, verovatno je bolje da tražite novi posao, i što pre odete iz te firme kako bi vas kolege zapamtile u dobrom svetlu,” kaže Tompsonova i nastavlja da nikada ne znate kada će vam biti potrebna usluga bivšeg šefa ili kolega, pa je zato pametno da ostanete u dobrim odnosima.

Dakle, ako vas poslovno okruženje frustrira, i primećujete da ne radite onako kako bi trebalo, a kolege vas često pokrivaju, bolje je da pređete na neki drugi posao, nego da budete onaj “koji je isfrustriran i ne radi dobro”.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V,