Ovo su najveći investitori svih vremena

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, Screenshot

Baš kao i svaki deo industrije modernog života, finansijski sektor ima svoje uzore i “zvezde” – one koji predstavljaju priče uspeha o kojima drugi investitori sanjaju.

Od početaka preduzetništa, bilo je veoma mnogo muškaraca i žena koji su uspevali da svoje male količine kapitala ulože u projekte koji su im se vraćali višestruko.

Kada govorimo o investitorima, trudimo se da saznamo njihove tehnike uspeha kako bismo uvećali svoje gomile novca imitirajući njih .

Nažalost, nivo uspeha Vorena Bafeta velika većina ljudi nikada neće dostići, ali to ne treba da nas spreči da nam on bude inspiracija.

Trending.stock.today navodi najveće investitore ikada ali i njihove najpoznatije izreke:

  1. Bil Gros – osnivač jedne od najvećih svetskih investicionih kompanija- “PIMCO”.

Izreka – “Pronalaženje najbolje osobe ili organizacije u koju ćete uložiti svoj novac je najbitnija finansijska odluka koju ćete ikada doneti”.


  1. Piter Linč – finansijski investitor, poznat kao menadžer “Fidelity Investments”.

Poznata izreka – “Vaš ‘njuh’ investitora nije nešto što ćete dobiti od eksperata sa Vol Strita. To je nešto što već imate. Možete nadmašiti stručnjake ako ulažete u kompanije ili industriju koju već razumete”.


  1. Voren Bafet – izvršni direktor kompanije “Berkshire Hathaway”.

Poznata izreka – “Jednostavno pokušavamo da budemo uplašeni kada su drugi pohlepni, a pohlepni samo kada su drugi uplašeni”.


  1. Džon “Džek” Bogl – osnivač kompanije “Vanguard Group”.

Poznata izreka – “Prava ironija investiranja je da mi kao grupa investitora ne samo da ne dobijemo to što plaćamo, već dobijemo upravo ono što ne plaćamo”.


  1. Bil Miler – bivši glavni investitor u kompaniji “Legg Mason Capital Management”.

Poznata izreka – “Prava vrednost investiranja znači da se stvarno postavlja pitanje koje su najbolje vrednosti , a ne samo da se pretpostavlja da je pogodnost samo zato što nešto izgleda skupo ili zbog toga što je akcija u padu”.


Izvor: BIZLife, Trending.stock.today 

Foto: Pixabay, Screenshot

Piše: T. K.