Poslovni savet bivše menadžerke u Fejsbuku mlađoj sebi – i svakom drugom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

“Ti si svoja najveća prednost.”

To je ono što je Debra Bednar-Klark (Clark) rekla da bi volela kada bi mogla da kaže mlađoj sebi. Ona je izvršna direktortka i osnivačica firme „DB+co“ koja se bavi podučavanjem i savetima za bolju karijeru i rukovodstvo. Radila je u Fejsbuku (Facebook), na čelu globalne strategije za razvoj.

„Gledala sam svoje kolege, menadžere i iskusnije saradnike na rukovodećim menadžerskim pozicijama da bih razumela kako treba da izgledam i da se ponašam da bih zaslužila poštovanje i da bih se uklopila. Ali, naučila sam da niko neće biti bolji u tome da bude „ti“ osim tebe samog,“

rekla je za „Business Insider“ o prvim godinama svoje karijere.

“Trebalo mi je dugo vremena da to naučim. Verovatno oko 20 godina.”

Proučavajući lidere oko sebe, našla je jednu osobinu zajedničku svima njima:

Oni su imali uverenja i jasnu viziju o svojoj svrsi, i projektovali su to na svaki aspekt svog bića – to su isticali, tu viziju su „nosili“, i u skladu s tim se i ponašali. To im je dalo značajnu prednost. Znali su kako da saznaju ko su i mislim da je to prednost koja im je omogućila da se istaknu.

Ono što ste autentični vi ujedno je i najbolja verzija vas, i što ste iskreniji prema sebi, više uspeha i ispunjenja ćete zaslužiti.

Zbog tog razloga, Bednar-Klark kaže da je njen najbolji poslovni savet:

““Pokažite“ celog sebe. Ako znate ko ste vi, verujete u sebe, i pokazujete stvarnog sebe svetu, time ne samo da otkrivate svoje najveće bogatsvo, već je to način da inspirišete druge kada vide kako živite svoju istinu.”

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.