Poslovni savet stiže od ambasadora Švedske: Da sam ja mlad i da sam Srbin…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: ambasada Švedske

Kako nas vide oni koji u Srbiju dođu iz neke drugačije i za život uređenije sredine? Sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom popričali smo o tome šta je potrebno da bi se uspelo u Srbiji, koji biznis odabrati?

Za početak, da bi se uspelo, bitno je biti dobar dobar đak.  Čini mi se da za mlade,  preduzetljive i obrazovane ljude u Srbiji ima prostora, ima šanse da uspeju.  Žao mi je zbog toga što toliko njih odlazi. Da sam ja mlad i da sam Srbin ja bih počeo u nekom sektoru usluga. Recimo, IT sektor ne stoji loše u Srbiji danas. Da sam inženjer u Srbiji ja bih imao dosta dobru platu u Srbiji, mogao bih i da sarađujem sa mnogima i da izvozim različite proizvode, to bi verovatno dosta dobro krenulo.

Izvor: BIZLife

Foto: ambasada Švedske

Komentari 2

 1. Ivković Oliver

  Hahahaha…lepa bajka. Pa neka posalje svog potomka u Srbiju, pa neka on uradi sve sto je ambasador naveo. Neka njegov potomak postane i milijarder, kada je trziste tako blagonaklono!
  Mani te se ljudi bajki! Iz Srbije izvozi, sto se tice bilo koje vrste proizvodnje i usluga, mozda 0,1% preduzeća. Tako „velika“ cifra je pre svega jer je izvoz u EU,Rusiju, bilo koju zemlju, maciji kasalj.
  Ko pre bude shvatio da ne postoji slobodno trziste, i da svaka normalna zemlja stiti svoje trziste, (sem Srbije, i jos po neke banana zemlje). Mozete da izvezete nesto sto ni jedna njihova firma nece da proizvodi i to naravno pod njihovim uslovima i njihovom unapred definisanom cenom.
  Samo pricam za 15 god. iskustva u metaloprerađivačkoj industriji.

 2. Biljana Blagojevic

  Po meni je realniji naslov „Da sam mlad i da sam Srbin rekao bi sebi bezi u Svedsku“.