X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovni saveti

Problemi na poslu – 3 glavna razloga ZAŠTO NE USPEVATE da ostvarite sve što ste zamislili

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Radite i preko radnog vremena, oko vas je stalno tenzija i često ste pod stresom, a opet prenosite gomilu posla u sledeći dan, nedelju, mesec probijajući rokove. U čemu je problem? Otkrijte tri glavna razloga zašto ne uspevate da ostvarite ono što ste zamislili na poslu.

Niste unapred isplanirali

Napravite plan svojih obaveza i to će vam mnogo pomoći u ostvarivanju ciljeva i upravljanju vremenom. U svakom svom rasporedu ostavite bar deset posto slobodnog vremena. Ideja da imate plan će vas umiriti.

Povezane vesti


Nakon svakog dana proveravajte koliko ste efikasni i kako ostvarenje vašeg plana napreduje. Prilikom kreiranja rasporeda za sledeću nedelju počnite ponedeljak najtežim obavezama i najvećim zadacima.

Dopuštate da vam nešto ometa pažnju

Počnimo od toga da vam se u toku dana sigurno dogodi da krenete da napišete mejl ali da vas notifikacije društvenih mreža odvedu na sasvim drugu stranu i da tamo potrošite previše vremena. Ugasite ometače kada ste na poslu kao što treba da ugasite mejlove kada ste kod kuće. Takođe, važno je da ne odgovarate na svaku poruku, poziv, mejl koji vam nisu u fokusu.

Povezane vesti


Naučite da delegirate i nemojte se toga libiti, kako biste smanjili obim svojih obaveza. Takođe, naučite kako da skrenete pažnju svojim kolegama da vas ne uznemiravaju dok ste u najvećoj koncentraciji oko posla. Trenirajte svoju pažnju i naučite da održite fokus.

Ne govorite NE

NE je najproduktivnija reč na svetu. Morate da naučite kada treba da podvučete crtu i otvoreno kažete, čak i svom šefu koliko imate obaveza i da ne možete da stignete sve da uradite. Jednostavno mu pokažite plan koji smo savetovali da napravite. Takođe, nemojte pristajati da svima pomognete odmah i da preuzmete svačiji posao. Kada vas kolega zamoli da preuzmete deo njegovog posla nađite diplomatski način da mu objasnite svoja zaduženja i ponudite da mu objasnite kako da što brže to uradi sam.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.