Stvari koje nikada ne treba da oblačite na posao

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Pravila oblačenja na poslu se stalno menjaju, naravno u zavisnosti od prirode posla i poslovnog okruženja. Neka radna mesta su opuštenija, neka malo striktnija, ali pravila svakako postoje, bilo da su zapisana i naglašena ili ne.

Eksperti za modu su se usaglasili da postoje stvari koje nikako ne bi trebalo da oblačite na posao, a mi vam ih izdvajamo nekoliko.

Naravno, treba imati u vidu da se to ne može primeniti na svaku industriju i svako radno mesto, ali svakako ih treba imati u vidu.

1. Bilo šta providno


Na posao nikako nije pristojno obući nešto providno, bez obzira koliko bilo opušteno vaše radno mesto. Obucite uvek neku kratku jaknu preko ili majicu ispod.

2. Pantalone za jogu ili helanke


Helanke su dobar izbor za trening, ali ne i za kancelariju. Imajte to uvek na umu.

3. Bilo šta što je previše usko, previše kratko ili previše glomazno


Ako niste reper i ako nije 2.000 godina, nemojte oblačiti previše glomazne stvari. One uvek deluju neuredno. Isto važi i za previše uske stvari, jednostavno nisu prikladne.

4. Majice golih ramena


Da, te majice jesu trendi, ali nisu prikladne za kancelariju. Zadržite ih za vikend ili izlaske.

5. Previše životinjskih elemenata


Naiđe period kada je animal print izrazito moderan, ali čak ni tada nije dobar izbor za posao. Ne želite da vas znaju kao osobu koja nosi pantalone od „leoparda“.

6. Pocepani džins


Ako radite u veoma opuštenoj atmosferi, svetle ili pocepane farmerke možda budu u redu, međutim bilo kakvo drugačije radno okruženje ne podržava takav način oblačenja.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay