Torbica: Ne držite se posla u struci kao pijan plota

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Nikola Škorić, svima je znan kao Dragan Torbica. Omiljeni dođoš čijim se forama već šest godina smejemo u seriji „Državni posao“. Član je trojca koji čine i neizbežni Čvarkov i Boškić. Ne, sa njim nismo pričali o blagodetima i prednostima državnog posla, nego o onom „pravom biznisu“.

– Prva asocijacija na biznis su mi neke velike naftne kompanije, veliki novac,  spajanje kompanija, ukrupnjavanje.

Da li bi mogao da se baviš ozbiljnim biznisom?

– Ne. Ne bih mogao da se bavim nekim tako klasičnim biznisom. Radio sam kod svog oca u firmi. On je imao malu privatnu firmu duži niz godina, kada je otišao u penziju zatvorio je. Shvatio sam da ja nisam za biznis, pogotovo ne za trgovinu, to je katastrofa.

Može li da se živi od ovoga čime se trenutno baviš?

– Može, samo moraš da se raširiš na 100 strana. Imamo i predstave i serijal i trčimo na sve strane. Uz svo to trčanje, može.

Nekome ko tek treba da se odluči za neki posao i početak karijere, šta bi preporučio?

– Zicer bi bio baviti se IT tehnologijama. Mladi ljudi, ako imaju te veštine, mogu lepo da žive u Srbiji.  Ipak, čovek koliko god je to moguće, treba da radi ono što voli. To zvuči kao izlizana floskula, ali treba se oko toga potruditi. Ne treba mantra da bude posao u struci i samo se držati toga kao pijan plota.

Ti  si pravi primer toga, studirao si istoriju, a sada si u nekoj potpuno drugoj priči. Kaješ li se?

– Tri meseca sam bio profesor i radio u struci. Hteo sam da budem profesor, voleo sam to, ali put me je odneo na neku drugu stranu. Bavim se kreativnim poslom i nije mi žao što nisam u školi.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: B.M.