Tražite novi posao ali ne želite da vaš šef sazna? LinkedIn ima tajnu opciju baš za to

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vrlo je bitan momenat između razmišljanja o napuštanju posla i stvarnog davanja otkaza. To je vrlo težak period kada se većina preispituje, analizira i pita se – koliko vredi i koliko zna, i šta uopšte želi.

To je takođe vreme kada zaposleni polako počinju da istražuju šta se nudi od poslova i želeli bi da privuku pažnju poslodavaca… ali ne i firme za koju trenutno radite.

LinkedIn je odlučio da olakša stvar. Opcija se zove “Open Candidate” (otvoren kandidat), i ima baš tu funkciju – stavlja do znanja poslodavcima da tražite novi posao, dok je istovremeno ta informacija tajna za kompaniju za koju radite.

Kada izaberete opciju “Open Candidate”, možete da dodate neke konkretnije informacije o vrsti posla koji tražite i na kojoj lokaciji. Možete čak i da napišete kraći tekst odnosno poruku za poslodavce.

Ono što je važno jeste da tačno napišete za koju kompaniju trenutno radite, inače LinkedIn neće moći da sakrije informaciju (od koga je potrebno sakriti).

Da biste proverili ovu opciju, otvorite svoj nalog i kliknite na “Jobs” (poslovi) na vrhu. Zatim ćete naći “Jobs you may be interested in,” pa kliknite na “Update career interests”. Zatim ćete videti na vrhu slajder sa uputstvom “Let recruiters know you’re open.” Ovoj opciji za sada možete da pristupite samo na desktop računaru, ne i preko aplikacije LinkedIn.

Mini-istraživanje je pokazalo da ova opcija ima uspeha – zainteresovani za nove pozicije imaju više šanse da budu kontaktirani od poslodavaca, a poslodavci češće pristupaju kandidatima sa opcijom “Open Candidate”.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.