Zašto je pozitivan stav važan u poslu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Kada imate dobar i pozitivan stav na poslu i pozitivno razmišljate to će se odraziti i na ono što radite i učiniće vas dobrim radnikom. Ovo možete utvrditi ukoliko dobro obavljate vaše projekte, ali i kako vas drugi vide od velikog je značaja. Ako pokazujete dobar stav šanse za uspeh su velike.

Značaj

Vaš stav je „oblik“ kojim izražavate sebe. Možete odlučiti da budete srećni, pozitivni i optimistični ili možete odabrati da budete pesimistični i tako uticati na svaki vaš radni dan. Pozitivno mišljenje i dobar stav mogu vam pomoći da lakše podnosite stresne situacije na poslu. Ako pokažete dobar stav, i vaši saradnici će lakše komunicirati i raditi na radnom mestu.

Identifikacija

Postoje znaci dobrog odnosa, a ove znake identifikuju poslodavci i menadžment, koji traže lidere u grupi kako bi im dali projekte. Oni zaposleni koji se obavezuju da volontiraju neko vreme, koji su ljubazni i spremni uvek da pomognu drugima, spremni su na prekovremeni rad, često su prepoznati na radnom mestu.

Prednosti

Kada počnete da pokazujete da imate dobar stav na poslu, možete očekivati da vidite korist. Ako treba da prezentujete nešto pred vašim timom, zadržite dobar stav i nadajte se pozitivnom ishodu. Ističite dobro obavljene stvari vašeg tima, a manje ističite negativne. Ovim stavom ćete zadržati zaposlene i održati njihovu motivaciju.

Atmosfera

Nemojte odustati od vašeg pozitivnog stava ni onda kada je atmosfera na poslu i među ljudima sa kojima radite negativna. Predložite načine kako da poboljšate raspoloženje vaših šefova. Ovo može biti jednostavno, kao ručak koji se održava dva puta nedeljno, zajednička druženja van kancelarije mogu biti ključ za dobro raspoloženje na radnom mestu. Takođe na taj način se i zaposleni osećaju bolje, a time je i produktivnost veća.

Efekti

Negativnim stavom, svađama i povišenim tonom nećete ništa dobro postići. Pokazaćete da ste timski igrač ako uspete da se oduprete stresu, sa pozitivnim stavom umirićete sebe i one koji sa vama rade.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: D.A.