Zašto lider treba da bude sposoban da radi bilo koji posao u svojoj kompaniji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kada ljudi pomisle na one koji nose titulu izvršnog direktora, obično pomisle na sedenje u kancelariji sa velikim prozorom i asistenta koji im donosi kafu.

Međutim, najuspešniji direktori, bilo da se govori o velikoj kompaniji ili startapu, reći će vam da takvo razmišljanje nije moglo da bude dalje od istine. Potpuno suprotno, oni su ti koji moraju da se bave stvarima koje niko u firmi ne radi a kako bi mogli da ostvare uspeh koji žele.
Osim što ume da bude veoma teško, dobra stvar u vezi sa takvim poslovima je što će lideru omogućiti potpuno razumevanje svakog aspekta posla.

Evo razloga zašto ne bi trebalo da se plašite “prljavog i sitnog posla” u firmi, ako ste lider:

Pokazuje poniznost

Ako pokažete da nema zadatka koji ne možete da uradite i koji vam nije “ispod časti”, bez obzira koliko mali posao bio, to će stvoriti dobru radnu atmosferu i dobar timski duh. Time ćete, na lep način, inspirisati radnike da budu lojalni, kao i da sami požele da nešto slično urade.

Sklanja fokus sa vaše titule

Liderstvo nema veze sa rangiranjem, titulama i pozicijama. Zapravo, veliki lideri ne mare za te stvari uopšte. Jak lider nije onaj koji samo kaže svom timu šta da radi i kako, već onaj koji to pokaže svojim ponašanjem, bez obzira na to da li se radi o vizijama za firmu ili svakodnevnom javljanju na telefon.

Identifikuje barijere i probleme, kao i “bolne tačke” posla

Kao lideru, vreme vam je veoma bitno i treba da pazite na koji način ga koristite. To se naročito odnosi na period kada treba da ocenite svoj biznis. Kada obavljate sitne poslove u firmi, bićete veoma dobro upućeni u svaki njen segment i tačno ćete znati šta treba da se promeni, a šta da se zadrži.

Izvor: BIZLife/fastcompany.com

Foto: Pixabay

Piše: T. K.