Znanje i strpljenje su osnov uspešne karijere

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo

Carnex je brend uz koji smo svi odrasli, teško je zamisliti frižider jedne porodice bez njihovih proizvoda. Dovoljan povod da sa komercijalnim direktorom  Carnexa Vladicom Mladenovićem popričamo o putu do uspeha i pošaljemo savet onima koji su se tek upustili u tu biznis avanturu.

Savet mladima koji tek započinju svoje karijere?

Najvažnije je da radite posao koji volite, da ga radite sa puno strasti i posvećenosti, jer samo tako možete ostvariti adekvatne rezultate. Da biste uspeli u poslu, pored znanja koje ste stekli do tada, morate biti spremni na konstantno novo učenje i usavršavanje, naročito u ovom aktuelnom vremenu gde su promene veoma brze i morate stalno i mnogo da radite na sebi. Sa jedne strane morate biti spremni na dosta odricanja, a sa druge strane imati obavezu prema sebi i svojoj porodici da održavate adekvatan balans između posla i privatnog života. Učite od vaših kolega i pretpostavljenih, koristite ta znanja u svom radu, ali i gradite neki svoj stil, što će vremenom biti lakše kada steknete više znanja i samopuzdanja. Budite spremni i na greške i neuspehe, jer je to jedan prirodan proces kroz koji se takođe uči i iz koga se izlazi jači i bolji, ali ih naravno treba svesti na što manju meru, jer uspesi u poslu daju sigurnost i samopouzdanje.

Takođe, ne trebe zanemariti ni instinkte. Slušajte sebe i pitajte se povremeno koliko realno vidite ljude i stvari oko sebe. Koristiće vam u karijeri, jer često možemo da pogrešimo kad ne zastanemo i ne poslušamo znake koje nas upozoravaju da još jednom razmislimo.

Znanje i strpljenje su osnova svake uspešne karijere. Ako znaš svoj posao, veruješ u sebe, to te čini jakim. Ako još umeš i pažljivo da slušaš, znaćeš i kako da okupiš jak tim.

Da možete, šta biste poručili sebi iz mlađih dana, kada ste
imali manje od 30?

Možda bih ranije i odlučnije krenuo u suočavanje sa nekim izazovima koje sam imao i preuzeo neku vrstu leadershipa u tim trenucima, jer se samo na taj način može još više naučiti, postati bolji profesionalac i uspeti u poslu.

 

Izvor: BIZLife magazin

Foto: promo