Blic: Grad odbio ponudu Delte za "Sava centar"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Grad odbio ponudu Delte za “Sava centar”

  Grad Beograd odbio je ponudu kompanije “Delta” za partnerstvo u rukovođenju “Sava centrom”, piše današnji Blic.

  Kako navodi list, na sednici Skupštine grada u ponedeljak odbornicima će biti obelodanjena odluka gradonačelnika o obustavi postupka za izbor partnera radi osnivanja zajedničke kompanije za rekonstrukciju i upravljanje “Sava centrom”, koja je doneta 5. februara.

  Podseća se da je Grad Beograd pre tri godine, raspisao tender i ponudio 49 odsto vlasništva “Sava centra” privatnom partneru, ali i mogućnost da postavi svoj menadžment i njime rukovodi u narednoj deceniji.

  “Delta” je ponudila ulog od 12,5 miliona evra iz sopstvenih izvora, a planirala je još toliki iznos iz kredita koje bi povukla na teret zajedničkog privrednog društva.

  “Finansijska ponuda je zadovoljila zahtevane minimalne uslove navedene u javnom pozivu, međutim, komisija je utvrdila da je biznis plan nepotpun u vezi sa brojem postojećih zaposlenih koji bi bili preuzeti u novoosnovano zajedničko preduzeće”, navodi se u izveštaju koji će biti predstavljen odbornicima i dodaje da se takva ponuda ne može smatrati ispravnom, pa je komisija preporučila gradonačelniku da je odbije.

  Da podsetimo, Delta holding je bio spreman da, ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u poslovanju tog centra, a da dobit deli sa gradom Beogradom ukoliko je bude.

  Blic navodi da se na taj način produžava težak položaj kongresnog centra, u čijem programu poslovanja je za 2019. godinu predviđen gubitak od 2,5 miliona evra.

  “Sava centru” je otpisan dug od nekoliko miliona evra prema raznim gradskim preduzećima, a finansijsko poslovanje i gubici su sve veći.

  Kako stoji u programu poslovanja za 2019. godinu, to preduzeće je u prošloj godini poslovalo sa gubitkom koji je veći od 1,2 miliona evra.

  Evo šta nam je krajem maja rekao potpresednik Delta Holdinga Živorad Vasić o planovima koje je kompanija imala kada je u pitanju “Sava centar”.

  Izvor: Blic, Beta, BIZLIfe

  Foto: Sava centar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE