BMW Biznis liga - Ksenija Karić: "Kod suvozača najviše cenim inicijativu" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – Ksenija Karić: “Kod suvozača najviše cenim inicijativu” (VIDEO)

  Prvo mesto u ženskoj kategoriji takmičenja u vožnji automobila, koje je organizovala medijska kuća BIZLife uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, odnela je Ksenija Karić, Country Manager, Schneider Electric. Ona je jedina u obe kategorije koja je na vežbi 0-200-0 uspešno zaustavila automobil u ciljnoj garaži dva puta i zaradila poene u oba pokušaja.

  • Vozači Formule 1 ne bi mogli bez “pit stopa”. Koliko je u poslu važno imati iskusne ljude u “pit stopu”?

  Izuzetno važno! Ali da biste bili na pobedničkom postolju, još je važniji “tim u pit stopu”, koji uz iskustvo zahteva i dobru energiju koju razmenjujete sa članovima tima, ideje, motivaciju, kao i različitost u pogledu mišljenja. Ako savršeno ukombinujete ove elemente, ispunili ste sve preduslove za brz dolazak na cilj.

  • Šta najviše cenite kod suvozača u poslovnom, a šta kod suvozača u privatnom životu?

  Mislim da mnogo možemo da naučimo ako slušamo ljude iz naše okoline. Spadam u onu grupu ljudi koja na suvozače gleda kao na neizostavne članove svog tima, jednako zaslužne za svaki uspeh. U profesionalnom smislu, kod njih najviše cenim inicijativu, dok je u privatnom to podrška i iskrenost. 

  • Da li u biznisu nužno kao najbolji trku završi onaj koji ju je počeo sa pol pozicije (krenuo prvi)? Koliko je u pobedi važna brzina, a koliko strategija?

  Onaj ko ima ideju, plan, strategiju i dobar tim ima sve preduslove da ostvari sjajan rezultat, i da bude šampion. Sve zajedno u kombinaciji predstavlja preduslov da ostvarite najbolji rezultat. Naravno, prednost je kada imate iskustvo i dobre rezultate iza sebe, to naravno poboljšava startnu poziciju.

  • Koliko se često usudite da “vozite bez ruku” (preduzimate relativno riskantne poteze)?

  Rizik je sastavni deo i posla i života. Mislim da je veliki uspeh gotovo nemoguć bez određene doze rizika. Zato mi nije strano da rizikujem za stvari koje procenim da su vredne rizika i moje odlučnosti.

  • Kako reagujete kada se pred vama nađe opasna krivina? Da li uspevate da procenite put ispred sebe?

  Pažljivo planiram i analiziram, što mi u velikoj meri olakšava da napravim koliko – toliko realnu procenu. Trudim se da predvidim sve, ali naravno to nije uvek moguće. Zato, kada se nađem u takvim situacijama, reagujem instiktivno i vođena iskustvom.

  • Šta je to što je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Ja zapravo dobrog menadžera poistovećujem sa dobrim vozačem – mora da bude koncentrisan i fokusiran na cilj, a ne zaboravimo da se oboje oslanjanjaju na specijaliste iz svog tima.

  • Da li je to što vozite jaku mašinu garant da ćete biti najbolji na stazi? Koliko je važna mašina/kompanija za razvoj karijere?

  Ne bih rekla da je garant, jer je veliki deo na nama samima. Ali činjenica je da karijeru možemo razvijati samo u okruženju koje nam dozvoljava da budemo kreativni, inovativni, da pomeramo granice, gde imamo podršku I dobre sagovornike. Takvo okruženje uvek biram za sebe.

  • Da li Vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  Brzina bez pouzdanosti ne znači ništa, i obrnuto. Važno je imati i jedno i drugo. Mislim da je brzina u akcijama, a pouzdanost u ljudima – savršeni miks.

  U videu pogledajte i kako se Ksenija Karić snašla za volanom BMW mašine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE