On je jedanaestogodišnji BOG INVESTICIJA - zaradio kao i Volstrit!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  On je jedanaestogodišnji BOG INVESTICIJA – zaradio kao i Volstrit!

  Od kraja decembra 2018. godine jedanaestogodišnji Kolin Flin investirao je 420 dolara u akcije kompanija Nintendo, Tesla, Apple, Starbucks, Boeing, Chipotle, Nike, Uber, Amazon i Google.

  Flin, koji živi sa roditeljima i starijom sestrom u gradu Vudberi (Nju Džerzi), uštedeo je novac pomažući u kućnim poslovima i uključujući u listu Božićnih želja „novac za investiranje“.

  „Za Božić 2018. godine Kolin je tražio novac za kupovinu akcija, odakle dolazi većina njegovih sredstava. Bilo je to jedino što je tražio te godine“, rekla je njegova majka, Keri Salivan.

  Do sada su mu investicije, koje je ulagao tokom pet meseci pomoću aplikacije BusyKid, „zaradile“ 119,16 dolara uz povraćaj od 28,37%.

  U 2019. godini je S&P skočio 28,88% i doneo povraćaj na uloženi kapital od 31,48%, što je vrlo približno prinosu koji je ostvario Flin.

  Do penzije 400 MILIONA USD!

  Ako bi nastavio da ulaže 420 dolara svake godine sa istom stopom prinosa (28,37%), imao bi više od 400 miliona dolara do penzije.

  Naravno, malo je verovatno da će tržište konstantno davati tako visoke stope prinosa. Ali čak i ako bi mu stopa prinosa bila samo 10 odsto (što je prosečni godišnji povraćaj za S&P od 1926. godine), Flin bi do penzije zaradio više od pola miliona dolara.

  Želja da investira javila mu se kada je bio sa porodicom na odmoru u Diznilendu u Parizu. Kako kaže Flinova majka, od statue Volta Diznija došli su do razgovora o trgovanju akcijama kompanije Dizni i samom pojmu berze.

  „Od tada smo Kolin i ja istraživali tržište akcija i ulaganja i pronašli smo odgovore na njegova brojna pitanja. Sve se više interesovao, razgovori su se nastavili, što je dovelo do toga da je svojoj listi Božićnih želja dodao novac za ulaganje na berzu“, priča Keri Salivan.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE