Boing daje 100 MILIONA$ za porodice nastradalih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Boing daje 100 MILIONA$ za porodice nastradalih

  Američki Boing najavio je da će dati 100 miliona dolara, kako bi pomogao porodicama poginulih u avionskim nesrećama u Indoneziji i Etiopiji.

  Novac koji će Boing isplaćivati tokom više godina nije u vezi sa tužbama koje su porodice poginulih podnele protiv američke avio-kompanije zbog nesreća u kojima je poginulo 346 ljudi, saopštio je portparol Boinga.

  Sredstva će se koristiti da bi se pomogla edukacija, troškovi života i teškoće u kojima su se našle porodice poginulih, programi u zajednici i ekonomski razvoj zajednica na koje su uticale avionske nesreće na avionima “737-maks 8”, saopštio je Boing.

  Američki proizvođač aviona je naveo da će na tom projektu sarađivati sa lokalnim vlastima i neprofitnim organizacijama.

  “Porodice i voljeni onih koji su poginuli imaju naše najdublju naklonost. Nadamo se da će im ovo doneti komfort”, rekao je izvršni direktor Boinga Denis Muilenburg.

  Porodice poginulih na letovima avio-kompanija Lajon er i Etiopijan erlajns podnele su desetine tužbi su protiv Boinga.

  Kompanija je u pregovorima oko poravnanja u parnici oko Lajon era, a Boing je ponudio i da odvojeno pregovara sa porodicama poginulih na letu Etiopijan erlajnsa, iako su neke od njih navele da ne žele nagodbu.

  Najava isplate novca porodicama poginulih u avionskim nesrećama, dolazi u trenutku kada se Boing suočava sa istragama međunarodnih i američkih zakonodavaca oko razvoja modela “737-maks”.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE