Bratoljub čeka od 2017., Srbija napokon dobija novi granični prelaz - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Bratoljub čeka od 2017., Srbija napokon dobija novi granični prelaz

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine  Vojinom Mitrovićem u Bratuncu Sporazum o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza i obišla izgrađeni most Bratoljub, saopštio je njen kabinet.

  Ona je, kako se navodi, potpisala i Sporazum o održavanju i rekonstrukciji međudržavnih mostova između Srbije i BiH.

  Mihajlovićeva je podsetila da je most Bratoljub završen 2017. i da očekuje da do marta sledeće godine budu završeni i radovi na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza prve kategorije.

  “Zato su ovi radovi sada najvažniji. Da omogućimo da se narodi povezuju, jer je regionalno povezivanje najvažniji uslov za razvoj naših država, a to je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naše vlade”, rekla je Mihajlović.

  Dodala je da je Srbija obezbedila u budžetu 15 miliona evra za održavanje šest mostova, dok će ostalih pet održavati BiH.

  Vrednost projekata koji povezuju Srbiju sa BiH, prema njenim rečima, iznosi 1,7 milijardi evra.

  “Gradimo auto-put Sremska Rača – Kuzmin, odatle ćemo rekonstruisati put do Bjeljine. Zatim gradimo auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica i gradićemo put Slijepčevići-Badovinci, a zajednički ćemo tražiti i načine da obezbedimo železničku vezu izmedju Beograda i Sarajeva”, rekla je Mihajlović.

  Mitrović je rekao da je most Bratoljub završen 2017. godine, ali se čekalo do decembra 2019. kako bi se usaglasili politički stavovi tri naroda. “Izgradnja novog graničnog prelaza Bratunac dodatno će povezati dve zemlje i ubrzati promet robe i putnika”, rekao je Mitrović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE