Bregzit (još) nije naudio bankarima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bregzit (još) nije naudio bankarima

  Uprkos Bregzitu, London je i dalje najatraktivniji grad za bankarski sektor kada su u pitanju primanja radnika. Agencija za ljudske potencijale Emolument, uporedila je plate i bonuse 4,475  zaposlenih u bankarstvu koji rade u Londonu, Parizu, Frankfurtu i Milanu. Zaključak je da u britanskoj prijestolnici radnici i dalje primaju najveće naknade.

  Ako bi londonske banke preselile svoje radnike u druge evropske gradove, njihove plate, ali i bonusi drastično bi pali – naveli su u istraživanju.

  Razlog tome svakako su i različiti principi nagrađivanja, ali i obračunu osnovica plata u navedenim gradovima. Tako, na primer, bonusi u Parizu mogu biti maksimalno do 49 posto ukupne bankarske naknade, dok se  u Frankfurtu isplaćuju najmanji bonusi, ali su zato osnovice plata puno veće.

  Tako bi potpredsednik banke u Frankfurtu dobio platu  od 108.000 funti , dok bi na istoj poziciji u Parizu dobio svega 90.000 funti. S druge strane, u odnosu na ostale zemlje, daleko najgora situacija je u Milanu. U tom talijanskom gradu, najmanje bonuse i plate dobili bi svi zaposleni, osim menadžera. Naime, kada bi bonuse zaposlenih na toj poziciji uporedili s onima u Frankfurtu njihov bonus bi bio manji za 45.000 funti.

  Pored zarade, stručnjaci Emolumenta istražili su i zadovoljstvo zaposlenih njihovom radnom okolinom, kao i uspevaju li da postignu zadovoljavajuću ravnotežu između privatnog i poslovnog života. U tom segmentu je situacija nešto drugačija. Kako navodi CNBC, prema tim parametrima, Frankfurt se našao na prvom mestu, dok se Pariz smestio na zadnjem mestu liste.

  Izvor: CNBC/novac.hr

  Foto: London

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE