Brenson kaže da bi svi trebalo da pročitaju ovu knjigu, ODMAH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brenson kaže da bi svi trebalo da pročitaju ovu knjigu, ODMAH

  Ričard Brenson, osnivač Virgina, je strastveni čitalac. Kako bi podelio svoju ljubav prema knjigama, Brenson se nedavno udružio sa startupom Literati kako bi vodio klub čitalaca. Svakog meseca pretplatnici će dobiti po jedan naslov koji je u velikoj meri uticao na Bransona, kao i pristup aplikaciji putem koje će on govoriti o tome šta mu to štivo znači. Projekat startuje u oktobru, ali Brenson je ekskluzivno podelio svoj prvi izbor sa Inc.com uoči lansiranja.

  Reč je o knjizi „Mandelin put“, čiji je autor bivši urednik Time-a Ričard Stengel i predstavlja 15 osnovnih životnih lekcija zasnovanih na skoro tri godine intimnih razgovora koje je vodio sa južnoafričkim liderom dok je sa njim radio na svojoj autobiografiji.

  Brenson, koji je imao zadovoljstvo da poznaje Mandelu (kojeg iz poštovanja naziva nadimkom Madiba) i sa njim sarađuje kako bi, između ostalih projekata, stvorio lidersku grupu pod nazivom Starešine (The Elders), objasnio je u e-poruci da je 2020. savršena godina za izbor knjiga ispunjenih optimizmom pred neverovatnim nedaćama.

  “Video sam ljudsku stranu Madibe i njegov radostan karakter. Njegov optimizam bio je bezgraničan. Dok svet prolazi kroz vremena ogromne neizvesnosti, osećam da bi trebalo da svi delimo Madibin osećaj nade i optimizma”, kaže Brenson.

  Knjiga je, nastavlja dalje, duboko oblikovala njegove vlastite poglede kao lidera. “Prvi put sam je uzeo jer sam smatrao da je Madibina priča neverovatno uzbudljiva i želeo sam da naučim više. Redefinisao je šta znači biti sjajan vođa. Podučavao je svet o snazi opraštanja i važnosti tretiranja svih jednako”, piše Brenson.

  Posebno je korisna, smatra on, za preduzetnike i sve one koji pokušavaju da naprave pozitivne promene u svetu. „Čitanje o Mandelinom životu učiniće da shvatite da je cilj uvek veći od vas, a nemoguće je samo reč“, veruje on.

  “Nikad nisam poslovanje izdvojio u zasebnu kategoriju – lekcije koje naučite u karijeri mogu vam pomoći u drugim oblastima i obrnuto. Sve to živi u vama”.

  Pa ako vam ove godine ponekad nedostaje nade (a kome ne) i treba vam doza inspiracije da biste nastavili dalje, poslušajte Brensonov savet i pročitajte ovu knjigu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE