Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

BRENSON zapalio berzu: Akcije Virdžin Galaktika već skočile skoro 200%

Akcije kompanije Virdžin Galaktik, čiji je vlasnik svetski poznati biznismen Ričard Branson, porasle su od početka godine za čak 160 odsto.

Samo u toku jučerašnjeg dana, akcije kompanije beležile su skok od 20 odsto da bi rast do kraja trgovanja nešto oslabio.

Ipak, skok od zavidnih 160 odsto u 2020. godini posledica je optimizma u pogledu planova kompanije za pokretanje komercijalnih letova u svemir.

Virdžin Galaktik je sve bliže lansiranju putnika u svemir, jer je prošle nedelje svoj suborbitalni avion SpaceShipTwo preselio u svoje komercijalno sedište u Novom Meksiku.

Investitori su očigledno uzbuđeni zbog potencijala Virdžin Galaktika iako je trenutno neprofitabilna i očekuje se da će nastaviti da gubi novac ove i sledeće godine.

Deonice Virdžin Galaktika su skočile skoro 200 odsto otkako je kompanija izašla na berzu  prošlog oktobra.

Ukoliko deonice Virdžin Galaktika i dalje nastave da rastu, Džef Bezos i Elon Mask moraju razmotriti mogućnost da Blue Origin i SpaceX izađu na berzu.

Šefovi dve kompanije su već u milijardama vrednoj trci za svemir sa Ričardom Brensonom, a prava trka bi se videla kada bi sve konkurentne kompanije bile na berzi.

 

 

 

Izvor: BIZLife

Foto: YT/Screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE