Britanske aviokompanije pokrenule TUŽBU zbog karantina, posledice RAZORNE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanske aviokompanije pokrenule TUŽBU zbog karantina, posledice RAZORNE

  Tri vodeće aviokompanije pokrenule su pravni postupak protiv britanske vlade zbog njenog plana karantina za dolazeće putnike, opisujući ga kao „manjkavog”.

  Aviokompanije Britiš ervejz (British Airways), Izidžet (easyJet) i Rajaner (Ryanair) navele su u saopštenju da će karantin imati „razorne posledice” na turizam i na širu ekonomiju.

  Kompanije žele da vlada ponovo usvoji raniju politiku prema kojoj je karantin bio ograničen na putnike iz zemalja „visokog rizika” za zarazu koronavirusa.

  Mere karantina uvedene ove nedelje nalažu da svi putnici, sa nekoliko izuzetaka kao što su kamiondžije i medicinski radnici, moraju po dolasku u Britaniju da ispune formular gde kažu gde će biti u samoizolaciji dve nedelje. To se zahteva bez obzira da li su britanski državljani ili ne, pod pretnjom kazne.

  Karantin je uveden posle žustre rasprave oko toga da li bi to pomoglo Britaniji u naporima da suzbije pandemiju u zemlji ili bi samo oduzelo bilo kakve nade u oporavak britanske turističke industrije posle višemesečnih restriktivnih mera.

  Iako su predstavnici turističke industrije preporučivali da Britanija formira „vazdušne mostove” sa zemljama gde su stope prenosa infekcije niske, vlada je oklevala, a aviokompanije su navodile da nema detalja o tome kako bi se takve preporuke primenjivale.

  „Aviokompanije hoće da vlada ponovo primeni svoju raniju politiku karantina uvedenu 10. marta kada je karantin ograničen na putnike iz zemalja visokog rizika. To bi bilo najpraktičnije i najefikasnije rešenje koje dozvoljava državnim službenicima da se usmere na druga značajnija pitanja nastala zbog pandemije i time bi se Velika Britanija uskladila sa većinom Evrope koja otvara svoje granice sredinom juna”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE