Britanski mladi preduzetnici pobedili na takmičenju u Beogradu (VIDEO) - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanski mladi preduzetnici pobedili na takmičenju u Beogradu (VIDEO)

  Učenička kompanija “Sure Light” iz Velike Britanije pobednik je Takmičenja najboljih učeničkih kompanija Evrope na kome je učestvovalo 39 učeničkih kompanija iz 37 zemalja i održano u Beogradu.

  Ova kompanija je na Gala večeri u Expo centru zaslužila ovo priznanje zahvaljujući svom proizvodu, a to su pametna algoritamska svetla za bicikle koja povećavaju bezbednost vozača (npr. kada bicikl smanjuje brzinu svetla su intenzivnija kao znak drugim učesnicima u saobraćaju).

  Drugo mesto osvojila je kompanija “Okelvin” (Italija) za izradu fotohromatske etikete za ambalažu hrane i pia koje označavaju idealnu temperaturu za konzumaciju, a treće “Bugman’s Best” (FInska) za čokoladice sa zrikavcima iz domaćeg uzgoja.

  Na događaju su dodeljene i specijalne nagrade kompanije TeleGroup „Best business philosophy nagrada, koju je dobila učenička kompanija iz Grčke „Helm.e.t“, za pametne kacige za motocikliste povezane sa motorom kojom nije moguće uključiti motor ako kaciga nije već na glavi, dok je Manpower Ready for work nagradu dobila kompanija „Kunsten A Glede/Art of Joy“ iz Norveške, za prodaju majice koje su dizajnirala deca koja se leče na odeljenju za onkologiju bolnice u Oslu. Profit ove učeničke kompanije ide u organizaciju zabavnih aktivnosti za decu sa odeljenja.

  Ovo takmičenje uspešno je organizvala organizacija Dostignuća mladih zajedno sa JA Europe, uz podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske komisije, kao i velikih kompanija AT&T, AXA, Citi, Delta Air Lines, FedEx, ManpowerGroup, Oracle i TeleGroup.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JA Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE