Britanski naftni gigant OTPUŠTA 10.000 radnika, gube milione DNEVNO - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Britanski naftni gigant OTPUŠTA 10.000 radnika, gube milione DNEVNO

  Britanska naftna kompanija Britiš Petroleum (BP) najavila je da će da ukine 10.000 radnih mesta širom sveta, što je 15 odsto zaposlenih, kako bi se povećala efikasnost i kako bi se prilagodila tržištu nafte pogodjenom pandemijom koronavirusa.

  Većina radnih mesta biće ukinuta do kraja godine i obuhvatiće uglavnom zaposlene u administraciji, uključujući i trećinu visoko rangiranih rukovodilaca, precizira u saopštenju BP koji je još u aprilu najavio drastično smanjenje investicione potrošnje i program štednje.

  „Ovo su teške odluke koje moramo doneti, ali moramo raditi ono što je dobro za BP”, izjavio je izvršni direktor BP Bernard Luni na onlajn konfereniji namenjenoj zaposlenima te kompanije.

  Strateški plan, najavljen u februaru, već je predvideo formiranje manje grupe kako bi se osigurala budućnost BP u cilju manje zavisnosti od fosilnih goriva, ali je pandemija koronavirusa sve promenila i primorala BP na radikalne mere.

  Luni je objasnio da BP troši mnogo više novca nego što je priliv, odnosno više miliona dolara dnevno.

  BP je već početkom aprila najavio drastičan pad investicionih troškova za 25 odsto i program štednje od 2,5 milijardi dolara u 2021. godini, koji bi trebalo čak da bude povećan.

  BP je u prvom tromesečju imao drastične gubitke od 4,4 milijardi dolara zbog pada cena nafte.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE