Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Brnabić: Apsolutno NIJE TAČNO da će POSKUPLJENJA biti udar na STANDARD građana

Premijerka Srbije ocenila je na konferenciji za novinare povodom dve godine rada njenog kabineta da „apsolutno nije tačno“ da će najavljena poskupljenja putarine, struje i goriva biti udar na standard građana jer, kako je rekla, Vlada vodi računa o tome da povećanje plata i penzija budu održivi.

Ana Brnabić je navela da je Srbija po mnogim od tih cena na „začelju u Evropi“ i da je „u mnogim situacijama neodrživo“ da cene ostanu kakve su sada, jer bi se ponovo desilo da se to posle plaća iz budžeta, odnosno bi to građani indirektno platili.

„Inflacija je jako niska i predvidiva i ne treba da budemo licemerni. Ako pričamo o poskupljenju putarine koja je najniža, ona će biti najniža i posle poskupljenja“, rekla ja ona.

Komentarišući kritike da su mnogi državni rukovodioci i dalje u statusu „vršilaca dužnosti“, premijerka je rekla da je građanima od toga da li je neki pomoćnik ministra u „vd statusu“, mnogo bitnije da li je povećana minimalna cena rada, da se grade autoputevi i renoviraju zdravstveni centri.

„Moglo je i tako, ali mi smo fokus stavili na ovo i građani će odlučiti da li će biti za Vladu koja će se baviti njima ili koja će administrativno ispunjavati sve uslove. I to je bitno, ali ne može sve odjednom“, rekla je ona.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Komentari

  • Gaga

    Bog je prvo sebi bradu stvorio

  • Nale

    Mars bre tamo !!!!! ( Zaista se trudim da ostanem pribrana i napišem kom koji nije prost i primitivan ) ali ovo je neizdrživo ..oni se sprdaju sa nama i našim životima ,objašnjavaju neobjašnjivo ...jednostavno ne može se dalje ..upseli su da probude ono najgore u nama ..

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE