Brnabić: Ekonomskim povezivanjem regiona protiv političkih tenzija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Ekonomskim povezivanjem regiona protiv političkih tenzija

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas izjavila u Londonu na Investicionom samitu za Zapadni Balkan da ekonomsko povezivanje regiona može da doprinese smirivanju političkih tenzija i rešavanju problema.

  “Svakako smo do sada zajedničkim radom pokazali da ekonomija i povezivanje može da doprinese i smiravanju političkih tenzija, i rešavanju nekih političkih problema. Tome je služio i regionalni investicioni forum privrednih komora i duboko verujem da, kada se mi negde zaglavimo u politici, poslovni ljudi treba da vode, a politika da prati”, rekla je Brnabić posle skupa koji je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

  Dodala je da je danas na prvom panelu premijera Zapadnog Balkana u EBRD bilo reči pre svega o investicionim potencijalima Zapadnog Balkana, o infrastrukturnim projektima i povezivanju, o energetksom povezivanju i gasnim interkonekcijama.

  Razgovaralo se, kako je navela i o saradnji s kancelarijom za mlade, o digitalizaciji, povezivanju koje će omogućiti brže medjusobne komunikacije.

  Brnabić je na panelu premijera Zapadnog Balkana rekla da je za Srbiju 2017. godina bila “fantastična”, s 2,6 milijardi evra stranih investicija i istakla značaj regionalne saradnje i regionalnih projekata.

  Investicioni samit u Londonu otvorili su predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti, Bojko Borisov, premijer Bugarske, koja predsedava Savetu EU, i britanski ministar za digitalizaciju, kulturu, medije i sport Met Henkok.

  Nakon panela premijera, Ana Brnabić je prisustvovala prezentaciji “on lajn Regionalne investicione platforme”.

  Cilj platforme je da promoviše region Zapadnog Balkana kao jedinstvenu investicionu destinaciju, a dizajnirana je tako da informiše potencijalne investitore o mogućnostima za ulaganje i da podstiče transparentno poslovanje.

   

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE