Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

BRNABIĆ: Nemam mogućnost izbora osim SBB; JUNAJTED GRUPA: Apsurdna izjava

Junajted grupa (United Grupa) saopštila je danas da je apsurdna izjava premijerke Ane Brnabić u Skupštini Srbije da zbog monopola SBB građani nemaju izbor provajdera.

“U svakom domaćinstvu gde je SBB, moguće je uvesti i Telekom. Domaćinstva koja nemaju izbor su upravo na području gde je Telekom kupio kablovske operatore”, navodi se u saopštenju te kompanije.

Brnabić je juče rekla da u “državi (Srbiji) u kojoj tvrde da postoji cenzura i monopol, SBB ima 51 odsto tržišta distribucije medijskog sadržaja”, da ona “nema mogućnost izbora u stanu osim SBB kao i mnogi građani, zahvaljujući načinu na koji je taj operater ušao na tržište, bio podržavan od političih elita i legalizovan bez dinara”.

Premijerka je upitala “kako je moguće da Telekom s manjim procentom distribucije medijskog sadržaja plaća tri puta veću naknadu od SBB-a”.

Junajted grupa (UG) je u saopštenju navela da u mnogobrojnim gradovima i opštinama građani ne mogu da dobiju mogućnost izbora programa SBB. “Ukoliko premijerka bude želela da se uveri da za SBB postoje zabranjene opštine, rado ćemo joj dostaviti spisak. Za početak može da ode do Gornjeg Milanovca i sazna kako lokalni moćnici iz Srpske napredne stranke zabranjuju da SBB uopšte pristupi potrošačima”, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da “premijerka Ana Brnabić u bilo kojem trenutku može da uvede Telekom provajdera, jer ta kompanija nikako ne može da spreči takvu odluku, niti bi to radila, jer se zalaže za slobodno tržište”.

“Neobično je da se UG od premijerke spočitava ‘siva zona’ poslovanja. U svakom trenutku od 2003. godine smo imali državne revizore, a kao dodatnu kontrolu i međunarodne revizorske kuće. Svake godine smo dobijali potvrdu o redovnosti našeg poslovanja u svih ovih 16 godina, uključujući i sve obračune poreza koji su na vreme plaćeni”, navodi se u saopštenju.

Ta kompanija je ocenila da “ako Vlada na čelu sa Anom Brnabić ima nameru da UG nešto retroaktivno naplati, pošto poručuje da ne plaća dovoljno, to će svakako biti poruka svim stranim investitorima i insitucijama u Srbiji i EU”. “UG plaća sve što je predviđeno zakonom, više od toga ne možemo, jer bi bilo nezakonito”, navodi se u saopštenju i ističe da su informacije proverljive i da je to ponuđeno i kada je Brnabić nedavno u inostranstvu takođe kritikovala za monopol.

“Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) raportiramo svaki podatak koji su ikada tražili i plaćamo sve naknade koje su propisane. Za lidersku poziciju na tržištu, kao i uvek, borićemo se vrhunskim kvalitetom usluga i raznovrsnom ponudom za sve korisnike”, saopštila je kompanija.

Junajted grupa je kako navodi, “uvek bila u vlasništvu najvećih svetskih investicionih fondova i EBRD, kojima je najveći prioritet integritet poslovanja”.

“Kao najbolji pokazatelj našeg zakonitog i uspešnog poslovanja stoji i činjenica da smo 2014. prvi put izdali obveznice na međunarodnom tržištu kapitala od 475 miliona evra i tako postali prva kompanija sa teritorije bivše Jugoslavije koja je izdala obveznice, a što je još jedna potvrda poverenja investitora u finansijske izveštaje naše kompanije”, navela je ta kompanija.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Milos Miskov

What's your reaction?

Komentari

  • Dovla

    Živeo sam u Nemačkoj i ovo da izjavi neko na visokom položaju kao što je kod nas Brnabićeva, verujem da bi se susreo sa velikim problemima, da bi same državne institucije reagovale. Vraćam se u Nemačku, ovo ovde je bedno postalo. Čak su i ljudi bedni, da žena sa kolicima na pešačkom popije sirenu iz auta i da je morala da ubrza da prođe. Bahat je narod postao za sve pare, ne samo političari.

  • Branka Branka

    Pozivam premijeru da se menjamo jer ja nemam mogućnost da mi provajder bude SBB.

  • Baki 55

    Lažeš Brnabićeva za sve pare. Sram te bilo funkcije koju obavljaš!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE