Brnabić: Povlači se odluka o informisanju, na molbu Vučića

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Povlači se odluka o informisanju, na molbu Vučića

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će danas biti povučena odluka kojom se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti.

  Pre dva dana donet je zaključak kojim se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu, kao i za prikupljanje svih informacija o infekciji, zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti.

  Brnabić je za RTS kazala da je cilj te odluke bio da se daju samo potpune, proverene i tačne informacije.

  “O tome se radi, da nemamo neproverene informacije, lažne vesti, informacije od lokalnih štabova, gradonačelnika, ko zna koga, da zaštitimo zdravstvene radnike i porodice jer je u uslovima vanrednog stanja, kada realno imamo ratno stanje, važno da ja kao predsendica Vlade i neko ko vodi štab, pokušam da zaštitim makar porodice, jer će neko trčati da kaže prvo medijima, da bi bio lokalna zvezda na pet minuta”, navela je premijerka.

  Objašnjava da je takav način informisanja doveo do konfuzije u rad ljudi koji bi sada morali da se bave samo spasavanjem života.

  Dodaje da će, ipak, danas ta odluka biti povučena, na izričitu molbu predsednika.

  “Povući ćemo uredbu jer je Srbija uradila sve, sve da građani budu tačno i pravovremeno informisani”, rekla je Brnabićeva.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/covid-19/vlada-sva-obavestenja-o-koronavirusu-daje-samo-krizni-stab/

  Srbija je, ističe, najviše od svih zemalja u Evropi uradila da bi građani dobijali tačne informacije svaki dan. “Da se ne bi bacila senka na sve što smo radili, povući ćemo odluku”, rekla je premijerka.

  Premijerka smatra da će rezultat povlačenja odluke biti da će se više vremena boriti sa lažnim vestima, ali da će pre da spava četiri sata manje, nego da se baci senka na sve što je urađeno, pre svega kada je reč o slobodi medija.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE