"Broj zaraženih u Švedskoj rapidno pada, maske nisu potrebne"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Broj zaraženih u Švedskoj rapidno pada, maske nisu potrebne”

  U Švedskoj je dosad od koronavirusa preminulo 5.702 ljudi, ili njih 564 na milion stanovnika, što tu zemlju svrstava na sedmo mesto zemalja koje imaju najveću smrtnost od korone.

  Međutim, trenutni brojevi zaraženih i umrlih sugerišu da je Švedska, koja nije uvela najrestriktivnije mere kao ostatak sveta, na dobrom putu u svojoj borbi s koronavirusom, prenosi Seebiz.

  Tako je u protekla 24 sata zabeleženo 34 novozaraženih, dok su dve osobe preminule. To je tek vrhunac trenda pada broja mrtvih od Covida-19 u Švedskoj, a koji je počeo nakon najgorih dana sredinom aprila kada je ta zemlja beležila više od 100 žrtava korone dnevno.

  „To da je Švedska došla na ovaj nivo vrlo je obećavajuće. Krivulja broja zaraženih ide prema dole, a krivulja teško bolesnih približava se nuli“, kazao je epidemiolog Anders Tegnell, čovek koji je formirao “blagu” švedsku strategiju borbe protiv koronavirusa.

  Tegnell se osvrnuo i na pitanje nošenja maski, koje je preporučila i Svetska zdravstvena organizacija u situacijama kada socijalno distanciranje nije moguće.

  Budući da brojevi zaraženih u Švedskoj rapidno padaju, ne vidimo smisla da se nose maske u Švedskoj, čak i u javnom prevozu“, rekao je švedski epidemilog.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/tvorac-svedskog-pristupa-karantin-je-bio-eksperiment-a-ne-svedski-model/

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE