Brzi internet "iz svemira" za ceo svet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brzi internet “iz svemira” za ceo svet

  Britanska inovativna kompanija OneWeb obezbedila je 1,25 milijardi dolara, kako bi ubrzala uspostavljanje globalne mreže za superbrzi širokopojasni pristup internetu pomoću satelita.

  Iz OneWeba poručuju da to znači da je pokretanje mreže 2021. godine “neizbežno”. Ta kompanija je u februaru uspešno lansirala prve satelite koji su u stanju da sve to omoguće, navodi BBC.

  Nakon najnovijeg kruga prikupljanja novca, OneWeb raspolaže sa ukupno 3,4 milijarde dolara kapitala, do koga su došli zahvaljujući ulagačima.

  U OneWebu navode da će zahvaljujući tom kapitalu do kraja godine početi mesečno da lansiraju po 30 satelita, koji će, kada svi budu lansirani, biti raspoređeni tako da omogućavaju pristup internetu u celom svetu.

  Da bi im to pošlo za rukom, u nisku orbitu oko Zemlje, odnosno na visinu do 2.000 kilometara od površine Zemlje, moraće da lansiraju ukupno 650 satelita, iako bi njihov konačni broj mogao da dostigne i do 2.000.

  To će biti najveći program lansiranja satelita u istoriji, tvrde u OneWebu, koji konkuriše kompanijama kao što je SpaceX, koji ima slične planove.

  Te kompanije žele da donesu internet u one delove sveta koji trenutno nemaju širokopojasni pristup mreži ili u kojima je pristup neujednačen.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE