BRZORASTUĆA platforma za prevoz širi se na DOSTAVU HRANE - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

BRZORASTUĆA platforma za prevoz širi se na DOSTAVU HRANE

Bolt, vodeća evropska platforma za prevoz na zahtev, uvodi uslugu dostave hrane – Bolt Food. Ova estonska firma lansiraće novu uslugu u Talinu pre nego što se proširi u druge gradove Evrope i Afrike.

Bolt Food trenutno nudi dostavu iz 80 restorana iz centra grada te je u narednim mesecima u planu dodavanje više restorana i širenje ponude na druga područja grada.

Za korišćenje nove usluge potrebno je skinuti Bolt Food aplikaciju koja će predložiti najbliže restorane za dostavu hrane s obzirom na lokaciju. Pokretanje Bolt Food usluge u Talinu podrazumevaće besplatnu dostavu.

Usluga će biti dostupna u Letoniji, Litvaniji i Južnoj Africi kasnije ove godine, a potom će se proširiti na više tržišta Evrope i Afrike do 2020. godine.

U 2018. godini Bolt je bila prva platforma za prevoz na zahtev koja je pokrenula uslugu iznajmljivanja električnih skutera. Boltov ulazak na tržište dostave hrane označava dodatno širenje platforme i usluga prevoza.

Bolt je jedna od najbrže rastućih platformi za prevoz u Evropi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspešnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa.

Bolt ima više od 25 miliona korisnika u više od 30 zemalja sveta. Platformu je osnovao Markus Vilig, a pokrenuta je 2013. godine.

Kako piše portal novac.hr, Bolt Food bi u Hrvatsku trebalo da dođe do kraja godine. Tačan datum još uvek nije poznat jer to zavisi o prilagođavanju nove aplikacije hrvatskim propisima i fiskalizaciji.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE