CarGo: Svaka država ima svoju mafiju, samo u Srbiji taksi mafija ima svoju državu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CarGo: Svaka država ima svoju mafiju, samo u Srbiji taksi mafija ima svoju državu

  Predsednik udruženja CarGo Aleksandar Vučić ocenio je, povodom najavljenog protesta taksista u Beogradu, da “svaka država ima svoju mafiju” a da “samo u Srbiji taksi mafija ima svoju državu”.

  Reagujući na najavu taksi komore da će danas krenuti u svakodnevne protestne vožnje beogradskim ulicama, izražavajući nezadovoljstvo što se zakon o prevozu putnika “ne primenjuje”, Vučić je u otvorenom pismu “taksi kartelu” naveo da “inscenirani protest ima svog glavnog scenaristu, ali i režisera i kostimografa, možda čak i šminkera i stilistu”.

  2,9 milijardi razloga

  “Nijedna šminka ne može da sakrije činjenicu da prestonički taksisti za porez duguju 2,9 milijardi dinara. Dakle, očigledan je razlog zašto protestuju – taksisti imaju minimum 2,9 milijardi razloga da blokiraju grad. Nijedan brendirani stilista ne može da sakrije interese onih koji vode ovaj bunt. Gospodo vođe kartela, bolje da ste plaćali poreze, nego sipali novac u Šanel i Valentino tašnice”, ocenio je Vučić.

  Navodeći da po podacima Poreske uprave, “čak 3.931 taksista ima dugovanja”, predsednik udruženja CarGo ocenio je da taksiste “ne interesuju građani, već isključivo oprost poreskog duga”.

  “Kako CarGo može bez duga, a vi ne možete bez otpisa duga? Odgovor se sam nameće. Tako što ne plaćate poreze jer znate da ćete ucenom iskamčiti otpis dugova. Znate da ćete pretnjama nastaviti da sve gradjane držite kao taoce, a državu u zamci”, naveo je Vučić dodajući da “taksi kartelu nijedan roze šlem neće pomoći u sakrivanju astronomskog poreskog duga”.

  Ocenio je i da je “činjenica” da je za “taksi kartel” opredeljeno “čak 90 miliona evra subvencija, a za novi, najsavremeniji, klinički centar 110 miliona evra”.

  “Činjenica mora da bude i da Komisija za kontrolu državne pomoći ispita sve ovo, i to po najvišim evropskim standardima, za koje su se pred Evropskom komisijom i obavezali. Činjenica mora da bude i istraga Tužilaštva, koje će ispitati ko je dodelio ogromnu pomoć i oprostio dugove, ali i šta je dobio zauzvrat”, dodao je predsednik udruženja CarGo.

  Taksisti blokiraju Beograd od 13-15 h

  Taksi komora saopštila je ranije da je u dogovoru sa udruženjima i sindikatima odlučila da od danas započne svakodnevne protestne vožnje u Beogradu, kao izraz nezadovoljstva zbog nesprovodjenja zakona o prevozu putnika.

  Kako je najavljeno, radio centri obustaviće rad u podne, a protestne vožnje odvijaće se od 13 do 15 časova na nekoliko lokacija u gradu.

  Taksisti su naveli da ih je na ovakav potez primoralo ponašanje kabineta premijerke i brojnih ministara, koji, kako kažu, pod plaštom digitalizacije, lobiraju za kompanije koje krše zakon, “na obmanjujući način se bave taksi delatnošću, ne plaćaju PDV, fingiraju završne račune, obmanjuju javnost o inostranim uspesima”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pjer

   Taksi "mafija" je prava reč. Zaustavim taksi na Dorćolu i pitam koliko bi bilo do Tesle (imam let za dva sata). Pitam okvirno, pre nego što i uključimo taksimetar. Prvi kaže: Oko 3500 dinara, a ja njemu - doviđenja. Drugog zaustavim - 2000, pa i njemu doviđenja. Treći kaže da će taksimetar otkucati do 1500 dinara. Ok, ušao sam i taksimetar je otkucao 1380 dinara (?????). Naravno, taksi mafiji najviše odgovara da si stranac. Njih opelješe i za 50 evra do aerodroma. Dakle, gospodo, taksi u Beogradu je velika sramota. Bahati su, nepristojni, nisu lepo obučeni (ni okupani), ne uključuju klimu, puše u vožnji, koriste mobilni, a ni TX na tablici vam ne garantuje da nije "divljak". Katastrofa za Beograd.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE