Centar Niša bi da sređuje firma sa "crne liste"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Centar Niša bi da sređuje firma sa “crne liste”

  Na tender za uređenje Trga kralja Milana, samog centra Niša, javile su se dve grupe ponuđača – jedna predvođena firmom Kika gradnja iz Niša i Bauvezer iz Lazarevca.

  Firma iz Lazarevca inače je na crnoj listi Ministarstva finansija, jer ima poreski dug od preko 102 miliona dinara.

  Uprkos velikom poreskom dugu, negativnim referencama i tome što se nalazi na crnoj listi Ministarstva finansija, Bauvezer dobija velike projekte – poput izgradnje pasarele na Kalemegdanu i nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

  Ovog puta, Lazarevčani, formalno registrovani za izgradnju železničkih pruga i podzemnih železnica, planiraju da sređuju centar Niša.

  Za ovaj posao, ustanovljeno je na otvaranju javne nabavke, traže nešto više od 218 miliona dinara. Ukoliko oni dobiju posao, podeliće ga sa firmom Geo lider iz Bujanovca.

  Njihovi oponenti na nadmetanju su niška firma Kika gradnja, koja za popločavanje centra Niša traži cenu od oko 215 miliona dinara. Ova firma koja je pre nekoliko godina uklanjala grafite u Nišu, na javnu nabavku se javila sa još 5 kompanija.

  Inače, kako je ranije najavljivano, radovi bi trebalo da počnu sredinom godine, dok će rekonstrukcija Tvrđavskog mosta morati da sačeka, jer za njega još nema građevinske dozvole.

  Građani su takođe mogli da daju predloge o izgledu Trga. Iako je sa rekonstrukcijom trebalo da se krene 2018. godine, početak izgradnje pomeren je za 2019.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Google maps_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE