Centralna Srbija u VANREDNOJ SITUACIJI zbog poplava - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Centralna Srbija u VANREDNOJ SITUACIJI zbog poplava

  Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se polako i postepeno povlači voda u mestima gde je bilo plavljenja domaćinstava usled obilne kiše koja je izazvala izlivanje bujičnih potoka i manjih reka.

  “Situacija se u svim ovim mestima smiruje, voda se polako i postepeno povlači, a sada sledi posao crpljenja vode i stvaranja uslova da se ljudi vrate kućama, što je na lokalnim samoupravama i pripadnicima Sektora za vanredne situacije”, rekao je Marić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Dodao je da je do sada evakuisano 159 osoba, uglavnom iz preventivnih razloga, i istakao da u bujičnim poplavama niko nije povređen.

  “U toku noći došlo je do velike količine padavina, u nekim mestima od 80 do 100 litara kiše po kvadratnom metru. Zato je na teritoriji centralne i zapadne Srbije, u devet opština i gradova, proglašena vanredna situacija”, rekao je Marić.

  Prema njegovim rečima, nije se radilo o ciklonu, već velikoj količini padavina koje su izazvale izlivanje malih rečica i potoka, što je prouzrokovalo odrone i plavljenja dvorišta i podruma kuća.

  “Sve ekipe Sektora za vanredne situacije su od ranog jutra na terenu. Angažovano je sedam specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, a u pogođenim mestima i sve raspoložive snage Sektora za vanredne situacije”, rekao je Marić.

  On je istakao da se prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda do petka očekuje još kiše u ugroženim mestima, zbog čega će pripadnici Sektora za vanredne situacije ostati u punoj pripravnosti i nastavljaju rad kako bi se život u tim mestima normalizovao.

  Vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Kraljeva i opština Knić, Arilje, Lučani, zatim u Vrnjačkoj Banji, Tutinu, Trsteniku, Novom Pazaru i Sremskoj Mitrovici.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE