ČETIRI načina da odete na odmor, a da NE IZLAZITE iz kuće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ČETIRI načina da odete na odmor, a da NE IZLAZITE iz kuće

  Dobro raspoloženje koje vlada među ljudima dok putuju, naglo je prekinuto izolacijom zbog širenja koronavirusa.  Putovanja koja su bila planirana za naredni period su odložena.

  Ipak, to ne znači da treba da budete zarobljeni.

  Uprkos globalnim uputstvima da ostanete kod kuće postoji način da proputujete svet, i da se pridržavate preporuka da se ne izlazi napolje.

  „Svet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu“

  Kada ste sprečeni da putujete, postoji nekoliko načina da vaš um otputuje do egzotičnih destinacija. Na primer, uz pomoć knjiga.

  Srećom, skoro svaki naslov sada je dostupan na Internetu. Priče usresređene na putovanja ili čija se radnja odvija na dalekim lokalitetima dolaze u svim oblicima i veličinama.

  Na primer: „Jedite, molite se, volite” Elizabet Gilbert ili Frances Mejes „Pod toskanskim suncem: kod kuće u Italiji”.

  Istražite klasike poput E. M. Forstera „Prolaz do Indije” ili „Soba sa pogledom”.

  Jedan od najboljih putopisaca danas Pol Teroks svojim putopisom „Veliki železnički bazar: Vozom kroz Aziju“ detaljno opisuje solo povratno putovanje iz Londona kroz Evropu i Bliski Istok, preko Indije i Jugoistočne Azije, pa nazad kroz bivši Sovjetski Savez.

  Iako preferira putovanje samostalno, u poslednje tri decenije Teroks je više puta bio u partnerstvu sa vrhunskim fotografom Stivom MekKarijem, koji je uradio poznati portret „Avganistanska devojka”.

  Ako ste više filmski tip, …

  Zamislite virtualno putovanje u trenutno zatvorenu zemlju Indiju? Idite tamo uz pomoć filma „The Darjeeling Limited“. Poseta Tokiju i Kjotu za sada nije preporučljiva, ali mogu da se posete uz pomoć filma „Izgubljeni u prevodu“.

  Ne možete da idete na Tajland, ali možete da gledate „Plažu“ ili Džejms Bond klasik „Čovek sa zlatnom puškom“.

  Odlazak u Afriku je nemoguć, ali veče sa „Van Afrike“ nije nikakav problem.

  „Talentovani gospodin Ripli“ omogućava vam da Italiju stavite u vaš dlan, dok „Ameli“ predstavlja Pariz u svom najčarobnijem svetlu.

  Vodite svoje čulo ukusa na put

  Daleko je od toga da su film i književnost jedini način za maštovita putovanja u ovom periodu. Pogledajte zanimljive recepte iz različitih zemalja i skuvajte ‘obilazak sveta’ – tajlandski prilog, peruansko glavno jelo i desert iz Španije, recimo.

  Naručite desetak boca vina iz starog i novog sveta i napravite fantastični vinski let.

  Vreme boravka sa porodicom i prijateljima

  Verovatno ne razgovarate sa njima onoliko koliko ste navikli. Nazovite prijatelje i porodicu koji su u inostranstvu (ili čak u vašem gradu) da se raspitate o njima i o tome kakav je život tu gde su oni trenutno.

  Nikad nije bilo jeftinije ili lakše razgovarati sa voljenim ljudima širom sveta, a verovatno je da se i oni osećaju usamljeno.

  Iskoristite ovu priliku da promenite to što uglavnom samo kuckate poruke. Ako društveno distanciranje znači da ne možemo lično da putujemo i ne možemo da zagrlimo najmilije, rešenje bi moglo da bude da umesto toga maksimalno iskoristimo prednosti koje nam pružaa tehnologija2.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE