CG: Ko strahuje da je sezona PROPALA, neka PITA premijera - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

CG: Ko strahuje da je sezona PROPALA, neka PITA premijera

Crnogorski premijer Duško Marković odbacuje spekulacije i, kako kaže, “neosnovane tvrdnje” da sledi propast turističke sezone u Crnoj Gori.

Crna Gora je od 2016. godine otvorila 140 hotela visoke kategorije što znači da je otvarala prosečno jedan takav hotel mesečno, u velike razvojne projekte na Primorju je uloženo više od pola milijarde evra, a struktura gostiju je takva da ih je sve više iz Nemačke, Velike Britanije i Francuske, rekao je Marković na Premijerskom satu u Skupštini.

“Danas u Crnoj Gori imamo poznate hotelske grupe Hilton, Aman, Ridžent, Šeraton, Čedi, Melia, Iberostar, Falkenštajner i prvi Uan-end-onli u Evropi.”

Zato je prošla godina bila rekordna u istoriji crnogorskog turizma, u kojoj su naši prihodi bili veći od milijardu evra, a naše hotele je prvi put posetilo više od milion turista, kategoričan je Marković.

On je uveren da će i ovogodišnja letnja turistička sezona biti uspešna nakon rekorda postignutih u protekle dve godine, odbacivši pojedina predviđanja o aktuelnoj turističkoj sezoni.

“Mnogo je neproverenih informacija i kampanja koje se plasiraju iz svakojakih izvora, a jedna od onih koje se rado i svake godine ponavljaju, jeste i o propasti naše turističke sezone.”

Na sreću, sve bolji bilansi iz godine u godinu demantuju takve prognoze. Uveren sam, na jesen ćemo govoriti o novim ostvarenim rezultatima, naglasio je crnogorski premijer.

On je izneo podatke za prva četiri meseca ove godine koji, kako tvrdi, upućuju na rekordnu turističku godinu, i po broju gostiju i po prihodima. Crnogorski turizam je u punom razvojnom zamahu, zaključio je Marković.

Nemaca više nego Srba

Prema nedavno objavljenim podacima, U Crnoj Gori boravi skoro 140.000 turista. To je, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, za devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U hotelima najviše gostiju ima iz Nemačke, a zatim slede oni iz Srbije, Albanije i Rusije.

Izvor: BIZLife, Vlada Crne Gore

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Komentari

  • Pera

    U Budvi sam već 15 dana, osim vikendom, kada dodju domaći iz zaledja, Budva je u odnosu na prošle godine slabo posećena. Možda je u pitanju nešto lošije vreme, a moguće i to što su ovaj nekada lep grad sa prepoznatljivim “štimungom” unakazili u urbanističkom smislu, zidanjem mamutskih gradjevina uz obalu, nedostatkom uredjenijih plaža, skupim plažnim mobilijarom...Volim ovaj grad, iako me stalno drži u neizvesnosti šta ću pri sledećoj poseti stanu zateći, neku kulu ispred, od koje ću moći da vidim samo nebo iznas svoje terase...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE