Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

ČIZME iz Pirota na nogama NATO vojnika

U budućim “intervencijama spasavanja” koje budu obavljali, vojnici NATO snaga širom sveta nosiće čizme proizvedene u pirotskoj fabrici Tigar, a ceo posao ova fabrika obaviće preko strateškog partnera iz Poljske.

Sa poljskom kompanijom Intečplast dogovorena je saradnja za ovu i narednu godinu, a kako kaže direktor Tigra Vladimir Ilić, pored standardnih zaštitnih čizama koje su i do sada isporučivali ovom kupcu, ugovorena je i proizvodnja vatrogasnih čizama za NATO snage, pišu Južne vesti.

„Za kupca iz Poljske vredne ruke pirotskih majstora ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom FHR. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom“, rekao je Ilić.

Ugovorom sa poljskom kompanijom dogovorena je i proizvodnja zaštitnog programa za tržište Poljske, Iraka, Irana, Katara, Turske, Nemačke i Saudijske Arabije.

Ilić dodaje da, prema zvanično objavljenim podacima, kompanija iz Pirota zauzima 3. mesto u svetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima i izvoznicima gumene obuće.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE