Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

CN Traveller: Tri EX-Yu zemlje na listi NAJLEPŠIH na svetu

Condé Nast Traveller, svetski priznat magazin za putovanja, na svom popisu 40 najlepših zemalja na svetu uvrstio je Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju.

Tako su se tri zemlje bivše Jugoslavije našle na listi uz neke od najpopularnijih svetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili s riječima pjesnika Georgea Gordona Byrona. Byron je jednom nazvao crnogorsku obalu Jadrana “najlepšim susretom kopna i mora” – i slažemo se sa njim.

Država ima otprilike veličinu Stokholma, ali svoju malu veličinu nadoknađuje ogromnim količinama pijeska, zelenih površina…Kotorski zaliv je sličan fjordovima u Norveškoj”, ističe se u članku.

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora.

U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju “prelepih pećina, valovitih polja i belih pješčanih plaža”.

Slovenija slovi kao zemlja koja “ima svašta za ponuditi” – od Alpi preko jezera Bled do “prekrasnih zelenih šuma”.

Osim Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švajcarska, Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugalija, Kipar, Venecuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

Izvor: CdM

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE