Crna Gora postaje azil za bogataše - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crna Gora postaje azil za bogataše

  Podgorica od 1. oktobra izdaje ekonomska državljanstva za biznismene van Evropske unije, pod uslovom da ulože u Crnu Goru od 250.000 do 450.000 evra.

  Vlada Crne Gore je na poslednjoj sednici donela odluku o sticanju crnogorskog državljanstva prijemom na osnovu posebnog programa ulaganja i naložila da se obavi sve što je neophodno kako bi program mogao da se pokrene od 1. oktobra ove godine.

  Program ekonomskog državljanstva biće dostupan za najviše 2.000 zainteresovanih iz zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji, i to tokom ograničenog perioda od tri godine.

  Ponuđene su sledeće opcije: da ulože 250.000 evra u neki od razvojnih projekata, prethodno odobren od Vlade u nerazvijenom području Crne Gore, ili 450.000 evra u neki od razvojnih projekata u razvijenom području.

  Vlada će, kako predviđa odluka, naplaćivati naknadu do 100.000 evra po podnetom zahtevu. Naknada će ići u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja.

  Predviđeno je takođe da programom upravlja posebna Vladina agencija koja će angažovati unapred odobrene marketinške agente zadužene za promociju programa i privlačenje investitora. Namera je da privuku neposredna strana ulaganja.

  Očekuje se da ovaj program dovede i do povećanja privrednih aktivnosti i kretanja kapitala.

  Izvor: Novosti

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE