Crnogorcima u DŽEPU odavno 500 i kusur evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crnogorcima u DŽEPU odavno 500 i kusur evra

  Prosečna bruto zarada u junu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 775 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 516 evra, saopštio je MONSTAT.

  Prosečna neto zarada u junu u odnosu na prethodni mesec zabeležila je rast od 0,6 odsto, dok je u junu ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine taj rast jedan odsto.

  “Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj pale 0,7 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile rast od 1,3 odsto”, naveli su iz MONSTAT.

  Po sektorima delatnosti prosečne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u junu u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u sledećim sektorima: Državna uprava i odbrana (4,9 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (4,1 odsto), Obrazovanje (3,4 odsto), Administrativne i pom. uslužne delatnosti (2,3 odsto), Građevinarstvo (1,6 odsto), Stručne, naučne i tehničke delatnosti (1,5 odsto), Finansije i osiguranje (1,4 odsto), Snabdevanje vodom, upravljanje otpadom (1,3 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,9 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,8 odsto), Ostale uslužne delatnosti (0,4 odsto).

  Pad je zabeležen u sledećim sektorima: Informisanje i komunikacije (7,8 odsto), Usluge smeštaja i ishrane (4,2 odsto), Snabdevanje električnom energijom (četiri odsto), Saobraćaj i skladištenje (3,4 odsto), Prerađivačka industrija (dva odsto), Poslovanje sa nekretninama (1,3 odsto), Umetnost, zabava i rekreacija (0,5 odsto) i Trgovina na veliko i malo (0,5 odsto).

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE