Čuvajte se ovakvog ponašanja: Glavni uzrok propadanja bilo koje veze

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čuvajte se ovakvog ponašanja: Glavni uzrok propadanja bilo koje veze

  Nekoliko psihologa već je potvrdilo da su najbolje veze one u kojima obe strane osećaju kao da su deo tima – da su partneri u pravom smislu te reči. Kako u ljubavnim tako i u poslovnim odnosima najbolja partnerstva su ona u kojima ljudi mogu da razmene informacije jasno i direktno.

  Nije ni čudo što jedna vrsta ponašanja posebno utiče na ishod veze ili braka, a to je pasivna agresija. To je onda kada nema razmene informacija, kada se pokazuje neprijateljstvo a da se ne govori o tome šta koga muči, piše Business Insider.

  Poslednji podaci dolaze od studije sa Univerziteta Florida State u kojoj je učestvovalo 135 parova. Uočeno je da su parovi koji govore o problemima direktno bili srećniji od onih koji nisu.
  Čak iako direktna diskusija uključuje neki stepen ljutnje, opet stavljate do znanja drugoj osobi šta vas muči. Pasivna agresija to ne dozvoljava.
  Zato je pasivna agresija problematična. Ona presnosi nezadovoljstvo bez pružanja jasnih informacija, pre svega zašto ste ljuti, kao i kako da se reše osnovni problemi,” kažu psiholozi.

  Durenje bez objašnjenja, promene raspoloženja, inaćenje, kočenje (ideje, projekta, predloga druge strane), cinizam… Sve to mogu da budu vidovi pasivne agresije koja uništava bilo koju vrstu veze – od poslovne do ljubavne.
  Jasnoća stvara timski rad.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE