"Moraćemo da vakcinišemo 2 MILIONA ljudi, da bi izbegli savršenu oluju"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Moraćemo da vakcinišemo 2 MILIONA ljudi, da bi izbegli savršenu oluju”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je “ovo danas mala briga u odnosu na ono šta nas čeka” odnosno da moramo da izbegnemo sudar gripa i koronavirusa, čiji najteži talas moćemo da očekujemo, po rečima predsednika, oko 1. novembra.

  Zbog toga će, kaže predsednik, morati da se vakciniše više od 2 miliona ljudi protiv gripa.

  “Moraćemo da idemo u nabavku vakcina. Za to je dogovor da će vakcinu morati da prime svi zdravstveni radnici, vojska, policija, svi šalterski državni službenici, deca od 3 do 12 godina, najveći deo penzionera i svi hronični bolesnici. Da bismo izbegli tu vrstu savršene oluje i najgoreg mogućeg pritiska gde bi bio kraj kompletnog našeg sistema, gde bi nastupila katastrofa, a to je da nam se sudare grip i korona grip. Očekujemo najteži talas oko 1. novembra korone, pre toga očekujemo grip i to moramo da izbegnemo po svaku cenu“, kaže predsednik.

  Vučić je najavio izgradnju dve velike kovid bolnice, ali i kupovinu najmanje 10 modularnih bolnica.

  Jedna će biti na batajničkom drumu između Zemuna i Batajnice, biće porušene tri vojne zgrade i izgrađena nova moderna bolnica sa između 800 i 1.000 kreveta poluintenzivne i intenzivne nege. Druga bolnica biće u Kruševcu koja će biti nešto manja i služiće za prijem pacijenata iz južnog i centralnog dela Centralne Srbije, dok će Beograd promati severni deo Šumadije, Mačvu i južni deo Vojvodine. Organizovaćemo kupovinu najmanje 10 modularnih bolnica koje ćemo moći da premeštamo iz mesta u mesto“, kaže predsednik Vučić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/vraca-se-policijski-cas-za-vikend-nema-kretanja-od-petka-do-ponedeljka/?fbclid=IwAR0QdMN_eSFl-XxaS89AAOkR-098Ad9Twos-Fwi6iaaOgShkjLVZjvK5mNI

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE