Da li gradnjom puteva u Srbiji upravljaju MOĆNICI IZ SENKE?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li gradnjom puteva u Srbiji upravljaju MOĆNICI IZ SENKE?

  Kašnjenje na deonici Ljig–Preljina i propusti izvođača radova oko kojih se danima vodi polemika u javnosti na površinu su izbacili političku dimenziju ove priče, ali i delimično osvetlili ulogu moćnih pojedinaca koji vuku konce u izgradnji puteva.

  Dobro upućeni „Politikini” sagovornici smatraju da širenje dezinformacija o ogromnim propustima pri gradnji predstavljaju jedan od načina diskreditacije velikih domaćih građevinskih preduzeća kako bi najveće poslove prepustili potpuno novim igračima, nepoznatih stručnoj javnosti.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/planum-neko-hoce-da-nas-izbaci-iz-buducih-poslova/

  Jer, kako drugačije objasniti tvrdnje pojedinih medija da su tuneli „Brđani” i „Šarani” niži za 30 santimetara nego što je propisano.

  Prošle nedelje su novinarske ekipe zajedno sa ministarkom Zoranom Mihajlović obišle ovo gradilište i autobusi su bez problema prošli kroz pomenute tunele.

  Baš tada ministarka je prvi put javno i veoma oštro kritikovala domaće izvođače na ovoj deonici (koju su doskoro svi ministri navodili primer dobro urađenog posla na kojoj sve teče glatko i gradi se pre roka).

  Mihajlovićeva nije poštedela ni investitora ovog posla, preduzeće „Koridori Srbije”, koje je tek u februaru ove godine angažovalo stručni nadzor iako je deonica počela da se gradi 2013. Nasuprot tome, „Koridori” danima pokušavaju da opravdaju kašnjenje radova, istovremeno demantujući njene ocene o loše urađenom poslu i nedostatku stručnog nadzora,piše Politika.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE