Da li je ovo SLAMKA SPASA za Boing? POSRNULI 737 MAX se vraća u igru - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li je ovo SLAMKA SPASA za Boing? POSRNULI 737 MAX se vraća u igru

  Jedna od najvećih svetskih avio-kompanija – IAG grupa, u okviru koje posluju Britiš ervejz i Iberia, najavila je nameru da kupi 200 Boingovih 737 MAX aviona.

  Dogovor koji je obelodanjen na sajmu u Parizu, “težak” je prema cenovniku 24 milijarde dolara. To je prva veća porudžbina za taj Boingov avion od kako je flota 737 MAX  prizemljena nakon dva katastrofalna pada.

  Isporuka aviona predviđena je za period između 2023. i 2027.

  Izvršni director IAG Vili Valš izjavio je da je veoma zadovoljan potpisanim pismom o namerama za kupovinu letelica i istakao da imaju poverenje u Boing i da očekuju da će se avioni u narednim mesecima vratiti u saobraćaj nakon što regulatori to odobre.

  Boingove letelice 737 MAX globalno su prizemljene od 13. marta ove godine nakon dve fatalne nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi. Boing je od tada primio samo jednu porudžbinu za četiri aviona tog tipa 26. aprila. Pre toga, krajem marta, Lufthansa i Britiš ervejz naručili su ukupno 38 takvih aviona.

  Nakon što su porudžbine suspendovane, Boing je smanjio proizvodnju Aviona 737 MAX za petinu, odnosno na 42 mesečno umesto 52 kao do tada.

  IAG je jedna od najvećih svetskih grupacija sa flotom od 582 letelice.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE