Da li je Zapad upravo priznao da je RUSKA VAKCINA dobra?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li je Zapad upravo priznao da je RUSKA VAKCINA dobra?

  Prvi rezultati ispitivanja potencijalne ruske vakcine protiv koronavirusa ne pokazuju veće negativne neželjene efekte, navodi se u članku koji je objaviljen u uglednom medicinskom časopisu Lanset.

  Lekari uključeni u ispitivanja sproveli su dve otvorene studije u dve bolnice u Rusiji na 76 zdravih dobrovoljaca starosti od 18 do 60 godina, navodi se u članku Lanseta. Dodaje se da su testirani sastavi vakcina „bezbedni i dobro se podnose“.

  „Dva ispitivanja koja su trajala 42 dana i u koje je bilo uključeno po 38 zdravih odraslih ljudi, nisu pronašla ozbiljne neželjene efekte među učesnicima i potvrdila su da kandidati za vakcinu izazivaju odgovor na antitela“, napisali su autori studije.

  Dodaje se: „Potrebna su velika, dugoročna ispitivanja koja uključuju poređenje placeba i dalje praćenje kako bi se utvrdila dugoročna sigurnost i efikasnost vakcine za sprečavanje infekcije COVID-19.“

  Lanset je jedan od najstarijih medicinskih časopisa na svetu, sa uredništvima u Njujorku, Londonu i Pekingu.

  „Sputnik V“

  Vakcina, nazvana „Sputnik V“ u Rusiji, postala je prva na svetu koja je registrovana nakon što su je prošlog meseca odobrili zdravstveni regulatori u zemlji. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da puna proizvodnja treba da počne u septembru.

  Vest je dovela do kritika iz celog sveta usred pitanja o njenoj sigurnosti i efikasnosti. U to vreme, vakcina je prošla brza klinička ispitivanja faze 1 i 2 na malom broju ljudi, ali nisu objavljeni njihovi podaci. Studija Lanset označava da su prvi rezultati vremenskog suđenja objavljeni u uglednoj međunarodnoj publikaciji.

  Kirill Dmitriev, šef ruskog državnog fonda bogatstva RDIF koji podržava vakcinu, pozdravio je Lancet-ov izveštaj kao potvrdu napora njegove zemlje u intervjuu za CNBC.

  „Veoma nas je zanimalo publikovanje ruske vakcine u časopisu Lanset, koji je jedan od ključnih zapadnih časopisa o medicini. Veoma je važno deliti informacije sa svetom … rezultati su bili vrlo dobri, ali u osnovi je studija pokazala da postoje veoma jaki i antitela i imuni odgovor ćelija“, naveo je on.

  Dodao je da je Rusija bila na putu da obezbedi izvoz vakcine do novembra i da je imala za cilj da objavi podatke iz robusnijih ispitivanja u fazi 3 do kraja oktobra.

  „Trenutno imamo 40.000 kliničkih ispitivanja u Rusiji, započeli smo ih krajem avgusta, a biće i kliničkih ispitivanja u UAE, Saudijskoj Arabiji, Filipinima i mnogim drugim tržištima“, rekao je Dmitriev. „Dakle, u osnovi smo na putu da registracija bude dostupna ne samo u Rusiji … već i ključnim drugim zemljama već oko novembra.“

  Prvi put identifikovan u Kini, novi koronavirus, ili Covid-19, zarazio je više od 26 miliona ljudi i ubio više od 865.000 širom sveta, prema podacima prikupljenim sa Univerziteta Džons Hopkins.

  Izvor: BIZLife

  Foto: minzdrav.gov.ru

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE