Da li je Zapad upravo priznao da je RUSKA VAKCINA dobra? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Da li je Zapad upravo priznao da je RUSKA VAKCINA dobra?

  Prvi rezultati ispitivanja potencijalne ruske vakcine protiv koronavirusa ne pokazuju veće negativne neželjene efekte, navodi se u članku koji je objaviljen u uglednom medicinskom časopisu Lanset.

  Lekari uključeni u ispitivanja sproveli su dve otvorene studije u dve bolnice u Rusiji na 76 zdravih dobrovoljaca starosti od 18 do 60 godina, navodi se u članku Lanseta. Dodaje se da su testirani sastavi vakcina „bezbedni i dobro se podnose“.

  „Dva ispitivanja koja su trajala 42 dana i u koje je bilo uključeno po 38 zdravih odraslih ljudi, nisu pronašla ozbiljne neželjene efekte među učesnicima i potvrdila su da kandidati za vakcinu izazivaju odgovor na antitela“, napisali su autori studije.

  Dodaje se: „Potrebna su velika, dugoročna ispitivanja koja uključuju poređenje placeba i dalje praćenje kako bi se utvrdila dugoročna sigurnost i efikasnost vakcine za sprečavanje infekcije COVID-19.“

  Lanset je jedan od najstarijih medicinskih časopisa na svetu, sa uredništvima u Njujorku, Londonu i Pekingu.

  „Sputnik V“

  Vakcina, nazvana „Sputnik V“ u Rusiji, postala je prva na svetu koja je registrovana nakon što su je prošlog meseca odobrili zdravstveni regulatori u zemlji. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da puna proizvodnja treba da počne u septembru.

  Vest je dovela do kritika iz celog sveta usred pitanja o njenoj sigurnosti i efikasnosti. U to vreme, vakcina je prošla brza klinička ispitivanja faze 1 i 2 na malom broju ljudi, ali nisu objavljeni njihovi podaci. Studija Lanset označava da su prvi rezultati vremenskog suđenja objavljeni u uglednoj međunarodnoj publikaciji.

  Kirill Dmitriev, šef ruskog državnog fonda bogatstva RDIF koji podržava vakcinu, pozdravio je Lancet-ov izveštaj kao potvrdu napora njegove zemlje u intervjuu za CNBC.

  „Veoma nas je zanimalo publikovanje ruske vakcine u časopisu Lanset, koji je jedan od ključnih zapadnih časopisa o medicini. Veoma je važno deliti informacije sa svetom … rezultati su bili vrlo dobri, ali u osnovi je studija pokazala da postoje veoma jaki i antitela i imuni odgovor ćelija“, naveo je on.

  Dodao je da je Rusija bila na putu da obezbedi izvoz vakcine do novembra i da je imala za cilj da objavi podatke iz robusnijih ispitivanja u fazi 3 do kraja oktobra.

  „Trenutno imamo 40.000 kliničkih ispitivanja u Rusiji, započeli smo ih krajem avgusta, a biće i kliničkih ispitivanja u UAE, Saudijskoj Arabiji, Filipinima i mnogim drugim tržištima“, rekao je Dmitriev. „Dakle, u osnovi smo na putu da registracija bude dostupna ne samo u Rusiji … već i ključnim drugim zemljama već oko novembra.“

  Prvi put identifikovan u Kini, novi koronavirus, ili Covid-19, zarazio je više od 26 miliona ljudi i ubio više od 865.000 širom sveta, prema podacima prikupljenim sa Univerziteta Džons Hopkins.

  Izvor: BIZLife

  Foto: minzdrav.gov.ru

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE